Ať se přísedící nesměje, čertil se Rath u soudu. Veselí vyvolaly odposlechy

07.01.2014 16:38

David Rath, při komentování záznamu odposlechu rozhovoru mezi ním a Kateřinou Pancovou, žádal soudce Roberta Pacovského, aby „se jeden z přísedících ironicky neusmíval“, přičemž si na stejnou věc stěžoval již dříve.

Ať se přísedící nesměje, čertil se Rath u soudu. Veselí vyvolaly odposlechy
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath podepisuje svou knihu Absurdní proces

Na záznamu rozhovoru řeší někdejší poslanec a středočeský hejtman David Rath s Kateřinou Pancovou problémy kolem předání staveniště zámku v Buštěhradu. „Konstruktiva (Konstruktiva Branko, pozn. PL) byla už dvakrát u vás na kraji a Borecký jim řekl, že jsou problémy na ROPech, že jim to nepředá," říká na záznamu Pancová.

Na to David Rath odtušil: „Proč ses za mnou nestavila, srovnal bych je do latě." A ujišťuje, že staveniště do 18. května bude předáno. „No tak to je bezvadné," projevila radost Kateřina Pancová, „to já napíšu, že Rh faktor bude pozitivní. Já mám takovou kódovanou řeč," vysvětluje dále. „Já už si někdy připadám jako blázen, Davide," postěžovala si kvůli šifrované mluvě později. Zprávu o tom přinesl internetový zpravodaj Lidovky.cz.

Během doby, kdy obžalovaný David Rath vysvětloval svou schůzku s rovněž obžalovanou Kateřinou Pancovou za pracovně osobní setkání, jej však rozčílil jeden soudní přísedící, který se prý ironicky smál. „Poprosil bych, pane předsedo, aby se přísedící ironicky neusmíval. Poprosil bych členy senátu, aby se zdrželi posměšných grimas," stěžoval si Rath soudci Pacovskému. Ten si prý ničeho nevšiml, protože poslouchal Ratha, napsal deník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…