Ať tyto zbraně přiblíží okamžik osvobození. Porošenko předával ukrajinské armádě další výzbroj

06.12.2014 16:45

Ukrajinský prezident Petro Porošenko dnes v projevu před příslušníky ozbrojených sil na letišti Čuhujiv u Charkova oznámil, že v bojích s proruskými separatisty na východě země již padlo více než dvanáct set padesát vojáků vládních sil a skoro tři tisíce jich byly zraněny.

Ať tyto zbraně přiblíží okamžik osvobození. Porošenko předával ukrajinské armádě další výzbroj
Foto: plus.google.com
Popisek: Prezident Ukrajiny Petro Porošenko

„Agrese donutila statisíce lidí stát se vysídlenci, statisíce lidí na okupovaných územích hladoví, ale nejsme s to jim pomoci, protože jsou na územích ovládaných teroristy," dodal. Porošenko dnes také předal ukrajinské armádě více než stovku kusů vojenské techniky, včetně tří desítek modernizovaných tanků T-64 a T-72 a desítky vrtulníků, jakož i obrněných transportérů, samohybných děl a nákladních vozů.

„Ať tyto zbraně, vojenská technika a láska k vlasti vždy přinesou vítězství a přiblíží okamžik osvobození naší země od nepřátel, okupantů," prohlásil ukrajinský prezident v narážce na ruskou účast v konfliktu, kterou Moskva oficiálně popírá, a březnovou anexi Krymu. „Nicméně i při předávání těchto zbraní vám přeji mír, protože není nic cennějšího než život každého z vás, než život každého z Ukrajinců," řekl vojákům jejich vrchní velitel. Mír však podle něj může zachovat pouze silná a odhodlaná armáda.

Podle listu Ukrajinska pravda ukrajinské úřady v sobotu oznámily, že zaznamenaly příjezd dalších dvou ruských kolon s téměř 120 kusy vojenské techniky pro separatisty, včetně tanků, raketometů, bojových vozidel pěchoty a samohybných houfnic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: luš, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…