Ať zakročí Zeman, Fiala na problémy kašle. Okamura drtil vládu

18.05.2022 21:15 | Ze sítí

„Vláda z nás všech dělá jen užitečné idioty,“ lídr opozičního hnutí SPD Tomio Okamura ve svém živém facebookovém vysílání promluvil k veřejnosti a poukázal na znepokojivé úřadování vlády Petra Fialy (ODS). Ta vzdala boj s růstem cen a nekoná v zájmu svých občanů, které žene do chudoby. Vyzval k akci prezidenta Zemana. Hovořil také o ukrajinských migrantech zneužívajících naši republiku či o frustraci zaměstnanců úřadů práce, kteří pobírají menší platy, než vyplácejí dávky uprchlíkům.

Ať zakročí Zeman, Fiala na problémy kašle. Okamura drtil vládu
Foto: FCB
Popisek: Tomio Okamura

Anketa

Jste ochotni alespoň částečně omezit topení, ježdění autem či užívání klimatizace, abyste pomohli Ukrajině proti Putinovi?

2%
97%
hlasovalo: 35903 lidí
Boj s růstem cen. „To je pro občany konec. Vláda Petra Fialy definitivně vzdala boj s růstem cen v České republice,“ konstatoval Okamura na základě prohlášení ekonomického vládního poradce premiéra Fialy Štěpána Křečka, který veřejně jménem vlády napsal: „Boj s inflací jsme prohráli, nyní již pro naši vládu neexistuje myslitelný způsob, který by prudký růst cen dokázal prudce zastavit.“

Okamura si povzdechl a vyzval opakovaně vládu, aby předala úřad někomu jinému, a také prezidenta k akci: „Podejte okamžitě demisi! Za této situace by měl okamžitě zakročit prezident Miloš Zeman. Protože tato vláda diletantů, kteří za půl roku zničí celou naši republiku a miliony občanů uvrhnou do chudoby, musí okamžitě skončit. Premiér, který nechce bojovat za své občany a za svou zemi a hodí všechny přes palubu, ten by měl okamžitě odejít pryč,“ řekl šéf hnutí SPD.

Dalším aktuálním tématem byli ukrajinští migranti zneužívající naši zemi. „Vláda Petra Fialy z ODS z nás dělá doslova užitečné idioty! Naplňují se má slova ohledně Ukrajinců, za která jsem před pár dny byl tvrdě napadán některými médii a ve Sněmovně vládními stranami,“ připomněl, že už i hejtmani veřejně jeho slova potvrzují. Citoval slova hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera (ANO): „Tak jak komunikujeme s ostatními hejtmany, tak nám to připadá jako sociální turistika, kdy Ukrajinci zjistili, že náš systém je hodně štědrý na pomoc.“

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Tak ono to nepřipadá jako sociální turistika, ona to je sociální turistika. Je to tím, co tu předvádí za totální chaos a diletantství vláda Petra Fialy a ministr vnitra Vít Rakušan za hnutí STAN. Odnášejí to všechno naši občané jak penězi, tak samozřejmě tím sociálním pnutím,“ podotkl k tomu předseda SPD.

Hejtman Schiller v kontextu s příchodem nepřizpůsobivých ukrajinských migrantů také uvedl následující: „Zjistili jsme, že jde o lidi, kteří neumějí číst, psát, dokonce ani použít obyčejný záchod a zapnout rychlovarnou konvici. Očividně nikdy nepracovali a pracovat nebudou,“ vysvětloval, že na péči o takové lidi není ani dostatek personálu.

K tomu Okamura přidává svůj komentář: „Nekompetentní vláda Petra Fialy včetně zcela neschopného ministra vnitra Víta Rakušana nás všechny přichází pěkně draho a měla by hned podat demisi. Jen škodí našim občanům a nepomáhá jim, je jim úplně k ničemu,“ konstatoval k tomu, že tyto nepřizpůsobivé migranty sem vpustil právě Fialův kabinet. „Velkou část migrantů navíc odsuzují i sami Ukrajinci a jejich oficiální představitelé, mají je za zrádce,“ doplnil, že jen málo z příchozích bylo skutečně v ohrožení života.

„Vláda neomezeným přijmutím všech migrantů zadělala Česku na obrovský problém: Já říkám, bude to velký problém. Bude upadat kvalita výuky ve školách, zhoršuje se dostupnost zdravotní péče, stoupají ceny nájemních bytů. A vláda Petra Fialy na to úplně kašle,“ zopakoval důrazně.

Podle světových médií se během uplynulé neděle vracelo víc lidí na Ukrajinu, než z ní odcházelo. Masově se vracejí na Ukrajinu matky s dětmi, návrat zdůvodňují tím, že v oblasti, kde žijí, je již bezpečno.

Od vlády by proto Okamura očekával, že pro migranty pocházející z bezpečných oblastí už připravuje ukončení řízení o povolení k pobytu v České republice, a nikoli se snažit o jejich integraci. „Ukrajinci zneužívají naši republiku a náš systém, už nás to stálo 54 miliard korun z veřejného rozpočtu,“ vyčíslil náklady.

Šokující je pro něj i výrok poslance vládní TOP 09 Ondřeje Koláře, že „chtějí smazat rozdíl mezi příchozími a našimi občany“. „Zanedlouho chtějí z uprchlíků udělat české občany. Takže voliči Fialovy vládní koalice, kterým klesá důvěra našich občanů?“ táže se Okamura.

Je třeba pomáhat, ale pouze skutečně válečným uprchlíkům z Ukrajiny a pouze na nezbytně dlouhou dobu. „Nikoli pomáhat ekonomickým migrantům a boháčům v mercedesech, jak to předvádí vláda, která sem migranty na opakovanou dávku 5 000 korun nalákala, zatímco Poláci, Maďaři a Slováci dávají v přepočtu přibližně 1 700 korun,“ poznamenává, že poskytujeme Ukrajincům třikrát vyšší dávku než sousední země.

„Je to úplně šílené, myslím, že této vlády máte i vy, občané, už oprávněně dost,“ řekl na závěr k tématu migrační ukrajinské vlny.

Posledním bodem, u něhož se pozastavil, byla stoupající frustrace na úřadu práce. „Pracovníci úřadu práce jsou sami zoufalí, jak na ně vláda kašle,“ řekl a citoval jejich slova: „Vyplácíme na dávkách ukrajinským migrantům víc, než bereme na přepážce.“ „Je neuvěřitelné, že vláda Petra Fialy vyplácí více migrantům, než je plat lidí na úřadu práce u přepážky. Samozřejmě stoupá frustrace úředníků a úřednic. Pokud se situace nezmění, chystají se ze zaměstnání odcházet,“ upozornil, že už kvůli nedostatku pracovníků i zde hrozí pracovní kolaps.

„To vše kvůli neschopnému, nekompetentnímu ministrovi práce sociálních věcí a předsedovi KDU-ČSL Marianu Jurečkovi. Co tato vláda předvádí, je absolutně hrozné jak z hlediska zdražování, tak z hlediska přístupu k našim lidem, tak z hlediska toho, jakým způsobem nám kazí Českou republiku, než aby naši lidé vedli důstojné životy,“ sdělil opakovaně Tomio Okamura a podotkl, že SPD dál bude bojovat za slušné občany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Novotný končí v ODS. Ale nemlčí. „Je to akce Zahradila.“ A pak byl zase sprostý

20:45 Novotný končí v ODS. Ale nemlčí. „Je to akce Zahradila.“ A pak byl zase sprostý

Řeporyjský starosta Pavel Novotný skončí v ODS, shodlo se na tom předsednictvo strany, v úterý večer…