Au. Tohle napsal Jiří Ovčáček o Elišce Wagnerové

29.05.2018 10:40

Končící senátorka Eliška Wagnerová zvolená s podporou Zelených podala trestní oznámení na extremistickou skupinu Slušní lidé, která v Brně narušila kontroverzní divadelní představení „Naše násilí, vaše násilí“, v němž představitel Ježíše Krista znásilňuje muslimku a jedna z hereček si z vaginy vytahuje vlajku. Celá věc pokračuje...

Au. Tohle napsal Jiří Ovčáček o Elišce Wagnerové
Foto: Radmila Zemanová-Kopecká
Popisek: Bývalá ústavní soudkyně a senátorka Eliška Wagnerová

Kolem kontroverzní hry Naše násilí, vaše násilí to stále bouří, a to i na sociálních sítích. Představení odehrálo Divadlo Husa na provázku v Brně. Pokusilo se ho narušit občané z uskupení Slušní lidé, které Ministerstvo vnitra ČR označilo za extremistické. Extremisté vtrhli na jeviště a snažili se představení zastavit.  

Někdejší ústavní soudkyně a senátorka, která se rozhodla v letošních volbách již neobhajovat svůj mandát, podala na skupinu Slušní lidé trestní oznámení. „Už v sobotu jsem se rozhodla, že podám trestní oznámení na neznámé pachatele kvůli jednání tlupy takzvaných slušných lidí v Divadle na Provázku. A to pro podezření, že jednání těchto osob naplnilo skutkovou podstatu výtržnictví,“ uvedla Eliška Wagnerová na facebooku.

Rozhodnutí Elišky Wagnerové vyvolalo na sociálních sítích další reakce. Jedna z nich přišla také od hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka, který zavzpomínal na obraz nositele státního vyznamenání Františka Ringo Čecha. Čech namaloval obraz, který sám nazval „Zvířátka obdivují pí*u“. Podle Ovčáčka je možná na čase, aby nositel státního vyznamenání namaloval nový obraz a nazval ho „Eliška obdivuje p**u“.

„Myslím, že by Franta Ringo Čech měl oprášit úspěšný námět a namalovat obraz ‚Eliška obdivuje p**u‘,“ napsal Ovčáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Netflix nebo HBO. Nebaví, zruším předplatné. Proč to nejde u ČT, ptají se lidé

14:25 Netflix nebo HBO. Nebaví, zruším předplatné. Proč to nejde u ČT, ptají se lidé

Jak oznámil ministr Baxa z ODS, připravovaná mediální novela znamená změny. Místo 135 Kč se bude pla…