Au, au. Smutný Kalousek začal nadávat všem kolem. Je to dlouhý seznam

19.07.2018 10:32

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek zažívá nelehké období. Jak vývoj v České republice, tak v zahraničí ho naplňuje nespokojeností. S ní se pravidelně svěřuje uživatelům Twitteru, kde se v posledních hodinách velmi rozjel.

Au, au. Smutný Kalousek začal nadávat všem kolem. Je to dlouhý seznam
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest proti Babišově vládě podporované komunisty před budovou sněmovny. Když mezi demonstranty zavítal Miroslav Kalousek dočkal se vřelého přijetí za skandování svého jména

Kalousek se mimo jiné vyjádřil k Evropské unii a Evropě jako takové. „Evropa je dost bohatá, aby se ubránila nepříteli sama. Jenom se musí dohodnout, zda si to přeje,“ napsal jeden z uživatelů Twitteru, jenž Kalouska zaujal, a tak zareagoval.

Anketa

Co si myslíte o Robertu Šlachtovi?

11%
hlasovalo: 6103 lidí

„Evropa dnes čelí starému bolševickému heslu: ‚Nemůžeme to porazit, musíme to obsadit.‘ Spoustu evropských státníků tohle heslo bohužel minulo. Vladimír Vladimírovič ho má v KGBáckých genech. A tak nastupují Le Penové, Okamurové, Klausové, AfD, atd... Řídící orgán je centrální,“ napsal.

Následně si všiml také slov svého předsedy Jiřího Pospíšila, jenž pochválil premiéra Andreje Babiše (ANO) za postoj k žádosti italské vlády. Babiš odmítl pomoc Itálii s uprchlíky. „Respektuji svého předsedu, nemohu ale s tímto názorem souhlasit. Ochota prověřit na našem území 20 žadatelů by nás neohrozila a zajistila by nám respekt spojenců. Takhle jsme sobci. Trapné a mimo program TOP 09,“ zkritizoval Kalousek.

V diskuzi na jeho slova zareagoval komentátor Petr Honzejk. Vyjádřil souhlas s Kalouskem a povzdechl si: „Voliči, kteří nyní TOP 09 zbyli, jsou většinou stejného názoru. Ti, co odešli, si to ale nemyslí. Ovšem nevrátí se kvůli tomu, co teď Jiří Pospíšil říká. Celkově au, au.“

„Au, au? Tak to bude, když se podělaně budeme bát říkat to, co si myslíme. Tak to holt bude říkat ten ožrala a zloděj zlodějská. Tak ho označují ti, kteří se bojí toho, co říká. S obsahem argumentovat neumí, tak útočí na formu,“ poznamenal Kalousek. Honzejk pak uvedl, že s obsahem však nepolemizuje.

K obdobné věci se Kalousek vyjádřil i v dalším tweetu, kdy reagoval na zprávu, že italský premiér Giuseppe Conte by si rád s Andrejem Babišem na téma migrace promluvil. „Promluv si s ním, Andreji. Hlavně na něj, prosím, hystericky neřvi, že je to ožrala a zloděj zlodějská. A měj na paměti, že může přijít chvíle, kdy pomoc budeme potřebovat zase my. Při rozpočtové politice Tvé vlády je to dost pravděpodobné,“ napsal Kalousek.

Své pak Kalousek řekl také ke změně lídra pražské kandidátky ANO v komunálních volbách. Místo Patrika Nachera, poslance za hnutí, bude lídrem podnikatel Petr Stuchlík. „Trestně stíhaný premiér prosazuje lichváře primátorem Prahy. To tu, myslím, ještě nebylo,“ napsal ekonom Lukáš Wagenknecht. „Musíte ale uznat, že ten podnikatelský záměr je geniální. Část hnutí ANO chudé lidi zadluží, jiná část ANO je za peníze daňových poplatníků oddluží. A tak pořád dokola... Říká se tomu kapitalizace zisků a socializace ztrát. Makáme pro lidi!“ napsal k tomu Kalousek.

A neopomněl si ani rýpnout do Babiše ve věci diplomových prací a odstoupení dalšího z ministrů. Po ministryni spravedlnosti Taťáně Malé odstoupil také ministr práce a sociálních věcí Petr Krčál. Oba opisovali ve svých diplomových pracích.

„Mohli bychom zkontrolovat diplomky všech poslanců, zažertoval Babiš. Což diplomky, ale měli bychom zkontrolovat všechna lustrační osvědčení. To by bylo jistě mnohem žertovnější...“ poznamenal Kalousek.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …