Au, tolik blbosti, to bolí, zanaříkal Ivan Langer. A pak se opřel do Němcové

15.10.2013 12:27

Bývalého ministra vnitra a místopředsedu ODS Ivana Langera uvrhlo sledování televizní debaty sněmovních kandidátů o elektronizaci státní správy do smutku, projeveného několika zoufalými výkřiky na jeho veřejně přístupném facebookovém profilu. A další známí ódéesáci s ním jeho zoufalství ochotně sdíleli.

Au, tolik blbosti, to bolí, zanaříkal Ivan Langer. A pak se opřel do Němcové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý místopředseda ODS a exministr vnitra Ivan Langer

„Já naivní a hloupý jsem se opět díval na předvolební debatu kandidátů,“ přiznal se na Facebooku Ivan Langer. Bývalý ministr vnitra, který zaváděl systém elektronizace státní správy, prý trpěl zejména při probírání tématu eGovernment.

Své dojmy z výkonu lídrů pražských kandidátek na tomto poli shrnul do zoufalého zaúpění: „Auuuu, to bolí.“ Uznává, že i když se o danou problematiku vždy zajímal, tak neví všechno. „Ale tolik blbosti, tolik neznalosti, tolik nekompetentnosti,“ zoufá si z letošních kandidátů.

Co přesně se dělo v televizní debatě? Čtěte ZDE.

K jeho stručné, zoufalé glose se mezi jeho facebookovými přáteli rozproudila vzrušená diskuse. Bývalý pražský primátor a velvyslanec Jan Koukal poznamenal, že „jediný kdo věděl, o čem mluví, byl Pirát“. Pak si však do Langera rýpl, že většinu připomínek, které z úst předsedy ČPS zazněly, mu říkal už tehdy.

Do debaty přispěla i pražská kandidátka, starostka a bývalá poslankyně Jana Černochová. Ta se debaty účastnila přímo na místě a nyní prozradila: „Ivane, já trpěla jako zvíře a kolegové mě drželi v sedačce, abych si nevzala slovo.“ Pak projevila názor, že například předseda hnutí ANO podle kvality svých diskusních vstupů nejspíš slyšel slovo „CzechPoint“ poprvé v životě, zatímco vedoucí kandidátka KSČM Marta Semelová si jej pletla s datovými schránkami.

Sám Langer se pak v diskusi dokonce mírně pustil dokonce do Miroslavy Němcové, která v Praze vede kandidátku jeho ODS. „Ani lídryně ODS není schopna říct: eGON žije a funguje, stačí se jen podívat na CzechPoint, informační systém datových schránek, základní registry veřejné správy,“ naložil premiérské kandidátce své strany.

Pochmurnou debatu však rozsekl jeden z diskutujících výzvou k samotnému Langerovi: „Máš pravdu, Ivane. Měl by ses vrátit, nejlépe na vnitro." 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…