Autobusy s uprchlíky pustíme k vám, do Evropy. Ano, to jsem řekl, šokoval Erdogan

11.02.2016 14:20

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan pohrozil Evropské unii. Sdělil, že pokud se Unie nedohodne s Ankarou, jak vyřešit současnou uprchlickou krizi, pošle migranty ze své země do Řecka a Bulharska. Píše to server Novinky.cz.

Autobusy s uprchlíky pustíme k vám, do Evropy. Ano, to jsem řekl, šokoval Erdogan
Foto: Archiv
Popisek: Turecký prezident Recep Erdogan

Dnes Erdogan svá slova potvrdil. Turci prý dříve lidi u bran do Evropy zastavovali, nyní už to plánuje jinak. „To se stane jednou dvakrát a pak ty brány otevřeme a popřejeme jim šťastnou cestu,“ uvedl nyní s tím, že se kdykoli mohou otevřít dveře do Řecka a Bulharska a migranti se posadí do autobusů. 

Původní hrozbu měl říct již v listopadu, když jednal s předsedou Evropské rady Donaldem Tuskem a šéfem Evropské komise Jeanem-Claudem Junckerem. Zkraje tohoto týdne ji zveřejnil řecký zpravodajský server euro2day.gr.

Původní text ZDE.

Tehdy se Erdogan snažil přimět lídry EU, aby splnili slib a dali Turecku tři miliardy eur na řešení migrační krize. Částku chtěl na jeden rok místo Unií navrhovaných dvou let. Na další rok totiž chtěl další tři miliardy eur.

V průběhu jednání došlo dokonce i na řečnickou otázku. „Tak jak s uprchlíky naložíte, když neuzavřete dohodu? Zabijete je?“ zeptal se evropských představitelů Erdogan. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…