Autogramiáda Kláry Samkové za velmi podivných okolností. Policisté, zaclánějící popeláři, nekompromisní muži snědé pleti. Máme i FOTO

22.10.2016 15:06

V pátek odpoledne měla proběhnout v jednom brněnském knihkupectví autogramiáda advokátky Kláry Samkové, a to v souvislosti s vydáním její knihy „Proč nesmí islám do Česka“. Příslušné knihkupectví ji ale z ne zcela jasných důvodů zrušilo. Samková ale byla na místě a v čase, ve kterém mělo k autogramiádě dojít, přítomna. Vyplývá to z informací na facebookovém profilu Kláry Samkové.

Autogramiáda Kláry Samkové za velmi podivných okolností. Policisté, zaclánějící popeláři, nekompromisní muži snědé pleti. Máme i FOTO
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Klára Samková

„Nikdy jsem nátlakovým akcím neustupovala a nehodlám tak činit ani nyní,“ napsala jasně na sociální síti. „KAŽDÝ měl a má možnost se s obsahem mé knihy seznámit a na základě toho se mnou vést diskusi, ve které mi mé argumenty budou vyvraceny. To se zatím bohužel neděje, místo toho se útočí na Samkovou jako na osobu i na každého, kdo jí poskytne prostor k setkání s těmi, kteří o tu diskusi zájem MAJÍ. Toto NENÍ demokracie. Jenom pouhé vydírání, vyhrožování, útisk. Přičemž poškozena je nejen Samková, ale i nakladatelství a knihkupectví. Je to nesmírně zbabělé a ponižující, nikoli ovšem Samkovou, ale právě ty pachatele samotné,“ napsala Samková.

Skoro to podle ní vypadá, že někdo vydírá je, aby se takových skutků dopouštěli. „Muslimové? Školy? Neziskovky, do kterých se zapojují? Pokud tomu tak je, pak by ovšem bylo naší vinou, že jsme tyto lidi nedokázali před tím vydíráním ochránit a tato rizika včas odhalit a zasáhnout proti nim,“ píše dále advokátka.

Strážníků i tajnejch bylo plno

Upozornila, že na místě Samkové může stát kdykoli kdokoli z těch, kdo ji dnes lynčují. „Jen to ‚nevhodné‘ téma bude tentokrát to, kterému se věnuje sám. Proto doporučuju, abychom se místo vytváření mučednických kultů raději bavili o tom, jestli ten islám je vážně tak skvělý, aby někomu stál za tohle jednání. Doneste tedy své argumenty, proč islám přijmout a k těm, kdo ho nechtějí, přistupovat tak, jako je přistupováno ke mně. Tedy aby tak mohlo být přistupováno i k vám samotným,“ dodala.

Uživatel facebooku Pavel Kulička pak napsal, že „zakázaná autogramiáda knihy JUDr. Kláry Alžběty Samkové, PhD. Proč nesmí islám do Česka“ se i přes „nepřízeň sluníčkářských radních“ alespoň částečně v knihkupectví Barvič a Novotný v poklidu konala. „Strážníků městské policie plno, tajnejch taky až strach. Ale jinak zdvořilost a klid,“ popsal s tím, že termín a místo náhradního setkání s autorkou bude včas oznámeno.

Popeláři nezvykle dlouho vysypávali popelnice

Další uživatel facebooku Jiří Brančík pak přidal další podrobnosti. „Během akce nastaly dva zajímavé body. Jednak cca 3 minuty před příchodem Kláry najelo před knihkupectví popelářské auto a zastavilo u davu lidí, kde popeláři nezvykle dlouho vysypávali popelnice, odhaduji to na 5 minut na jednom fleku (je vidět na fotkách), byla to náhoda? Popeláři údajně odjeli až na vyzvání přítomných lidí... Další, už faktická věc je, že přímo v knihkupectví stálo několik mužů snědé pleti a jedné fanynce Kláry rukou zamezili v pohybu po knihkupectví,“ popsal.

Samková pak na sociální síti poděkovala Policii ČR za to, že „obětavě sloužila“. „Kvůli D1 jsem samozřejmě přijela pozdě, skoro o půl hodiny a po celou dobu můj otec (to je ten pán s hůlkou v červeném véčku) naši slavnou PČR vzdělával tu v římském právu, tu v moderní filosofii – a pánové to obětavě poslouchali... Dokonce přežili, když můj otec, rozradostněn svými pedagogickými úspěchy, měl dojem, že v lekcích by bylo záhodno pokračovat a jal se je zvát na kafe... Vysvětlila jsem tatínkovi, že pánové jsou ve službě a nesmí se vzdalovat od služebně určeného místa – což PČR zachránilo,“ napsala Samková s lehkou nadsázkou.

Samková na svém facebooku potvrdila, že autogramiáda její knihy proběhne v Brně, ale na jiném místě. A dokonce prý bude i s autorským čtením... Místo a čas zatím neupřesnila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…