Autor písně o Schapirovi se vrátil z diskotéky Jana Rejžka: On to tam hrál! Zde je VIDEO Quidova nového díla

25.01.2017 10:25

Pěvecký glosátor Quido MC představil na svém profilu na Youtube další ze svých písní komentujících aktuální dění. Tentokrát se jmenuje Občanská válka a zpěvák v ní reagoval i na bouřlivé dění kolem jeho předchozího dílka, kterým se loučil s americkým velvyslancem Andrewem Schapirem.

Autor písně o Schapirovi se vrátil z diskotéky Jana Rejžka: On to tam hrál! Zde je VIDEO Quidova nového díla
Foto: Martin Kovář
Popisek: Jan Rejžek

Píseň Občanská válka pojednává o pánovi se psem a sousedce za oknem, kteří se na sebe usmívají, ale pak sednou k internetu a posílají jiným „slova, která zraňují víc než věci z olova“. „Ti, co se venku usmívají, možná si uvnitř přes obrazovku lají,“ zpívá svým nezaměnitelným způsobem.

Na písni je kromě samotného textu zajímavé i video, kterým byla doprovozena. Na jeho pozadí byly promítány autentické komentáře, které si Quido MC mohl přečíst po své předchozí písni. Sentimentální rozlučka s odcházejícím americkým velvyslancem Schapirem vyvolala takový rozruch, který prý ani autor nečekal. Právě tyto komentáře prý autora také přiměly k nejnovějšímu textu o občanské válce.

Od začátku ledna, kdy píseň byla zveřejněna, průběžně na svém facebooku líčil zážitky s posluchači. „Vždycky jsem si myslel, že největšího řevu zemanovců se mi dostane za Ruského švába, jaký to omyl :) Píseň Goodbye Andrew spustila takový povyk, že proti tomu Šváb byl přijat v podstatě s úsměvem,“ svěřil se svému facebooku.

Další vlny „popularity“ následovaly tak, že si z toho tvůrce začal dělat legraci. „Nevíte náhodou někdo, kde zas dali Goodbye Andrew? Asi před hodinou mi začala prudce stoupat sledovanost a objevila se nová sada nadávek,“ psal asi týden po zveřejnění.

Nakonec začal i sám rýpat do svých odpůrců. „Milé kremrole, asi tak stokrát jste mi napsaly, že si mám táhnout do USA se svým Schapirem. Klidně. Rád se obětuji pro národ, pokud všichni půjdete do Ruska za svým Putinem. Jen vás prosím o jedno. Rok po našem společném exilu si napíšeme, jak se máme, jo?“ psal na facebook.

Ne každý ale pojímal píseň Goodbye Andrew takto hrubě. V poslední den úřadování ji přišli velvyslancovi někteří lidé zcela vážně zazpívat na speciálně uspořádaný happening na Karlově mostě. Autor k té příležitosti doplnil k veršům „že jsi, Andrew, velkej pašák, každej u nás ví, má tě ráda spousta lidí, i ti duhoví“ i kytarové akordy.

Pomyslného vrcholu ale popularita písně o Andrewovi dosáhla v úterý večer, když se s ní autor zúčastnil Poslechové diskotéky Jana Rejžka. Zuřivý hudební kritik a někdejší poradce Václava Havla pro bezpečnost měl pro písně Quida MC slabost vždy, někdejší hitovku Ruský šváb prohlásil v oficiální anketě nejlepší českou písní roku 2014. Nyní prý zahrál Goodbye Andrew jako zlatý hřeb své Poslechové diskotéky. Samotný autor byl přítomen a ještě večer se sociální síti svěřil, že jeho oblíbený DJ projevil neomylný vkus.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…