Až vyrostu, chci být sebevražedný atentátník. Hrůzostrašné VIDEO s muslimskými dětmi znovu ožívá

03.07.2016 7:31

Všechny děti na světě si rády hrají na to, co jednou budou dělat, až budou velké. Někdo chce být pilotem, jiný kluk hasičem a holčička zdravotní sestrou. Nejčastěji se to odvíjí od zaměstnání rodičů. Po internetu již drahně dlouhou dobu ovšem kolují i videa, která ukazují muslimské děti, jak si hrají na sebevražedné atentátníky. Jedno z videí se začalo znovu šířit i v těchto dnech.

Až vyrostu, chci být sebevražedný atentátník. Hrůzostrašné VIDEO s muslimskými dětmi znovu ožívá
Foto: repro youtube, tan
Popisek: V ulicích Islámského státu

Na serveru YouTube je již od roku 2011 k vidění video, na němž si skupina dětí hraje venku. Jsou to podle všeho muslimské děti a na záběrech by nebylo nic až tak zvláštního, kdyby si malí chlapci nehráli na sebevražedné atentátníky. Na přibližně minutu a půl dlouhém videu stojí v řadě devět chlapců různého věku a s nimi se loučí desátý kluk. Prvních devět dětí je oblečeno normálně, desátý „atentátník" je oblečen v černém a se všemi se loučí.

Připravuje se zaútočit, ví, že útok nepřežije, tak se loučí se svou komunitou. Nejmenší chlapci se smějí, ale narušují tím atmosféru hry, starší chlapci je proto utišují. Jde přece o důležitou chvíli.

Když se malý atentátník se všemi rozloučí, poodejde kousek dál a blíží se k další skupině dětí. Jedno z nich se ho jako že snaží zastavit, ale chlapec-útočník mu ukáže „granát“, hrdina se dá na útěk a „sebevražedný atentátník“ se dostane až do středu hloučku dětí, kde se jako že „odpálí“. Děti vyhodí písek do vzduchu a celá skupina se svalí na zem. Představují oběti útoku. Celá scéna dětské hry končí tak, že první skupina dětí z komunity útočníka přiběhne ke druhé skupině, k obětem útoku, a dívají se na ně. 

Video je v podstatě velmi smutné, protože odhaluje, jaké vzory vidí některé děti kolem sebe a napodobují je. Ale možná se není co divit, když některé děti nepoznaly v podstatě nic než válku. Ať už jde o Afghánistán, Sýrii, Irák nebo Libyi, některé děti nevidí kolem sebe nic jiného než smrt.

Video se sdílí v současné době hojně na protiislámských a protiimigračních skupinách na sociálních sítích. V případě Velké Británie ho mnozí posměšně doplňují i hashtagem #marchforeurope, čímž odkazují na sobotní velkou protestní akci odpůrců brexitu, kteří vyšli v tisícových počtech do ulic Londýna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…