Až zase budete mlít... Tereza Spencerová nad průzkumem o „lásce“ Čechů k EU

11.11.2019 7:12

Analytička Tereza Spencerová zareagovala na svém facebookovém profilu na průzkum agentury Kantar CZ, podle něhož počet Čechů vnímajících pozitivně Evropskou unii vzrostl na aktuálních 31 procent.

Až zase budete mlít... Tereza Spencerová nad průzkumem o „lásce“ Čechů k EU
Foto: vpolomouc.army.cz
Popisek: Vlajka EU

Jak píše analytička Spencerová, po 15 letech členství v EU jsme jako by nadšení, že 31 procent lidí se dívá na EU pozitivně a 31 procent ne. 

Anketa

Je Václav Moravec vyvážený ve skladbě hostů, které zve do svých pořadů?

4%
96%
hlasovalo: 20198 lidí

„Protože před dvěma rokama fandilo Unii jen 19 procent lidí, zato 41 procent ne... Takže budeme masírovat společnost hlava nehlava dál, počkáme ještě 15 let, a pokud EU ještě bude existovat, tak už jí bude fandit přes půlku Čechů... a 61 procent nemá vůbec představu, jaký ‚hodnoty by EU měla hájit a jaké cíle prosazovat“...“ zmínila Spencerová.

„A ti, kteří nějaký nápad mají, tak většinou takový, který se už dávno (přinejmenším formálně) každodenně realizuje... Čili většina ČR netuší, kde to žijem a ‚vo co vlastně gou‘... všichni, kdo hodlají kolem 17. listopadu mlít plamenně něco o tom, jak je všechno skvělý, by se měli hluboce zamyslet... že budou oslovovat sotva třetinu obyvatelstva... zbytek jen naštvou... nebo se před ním znovu jen totálně shodí...“ dodala.

Počet Čechů vnímajících pozitivně Evropskou unii totiž vzrostl – před dvěma lety ji vnímala pozitivně jen necelá pětina Čechů. Ze dvou pětin rovněž na 31 procent se snížil za dva roky počet dotázaných, kteří na EU nahlížejí negativně. Neutrálně na EU nahlíželo nadále 37 procent dotázaných. O průzkumu mimo jiné píší ČeskéNoviny.cz.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…