Babák v rádiu: Místo nějaké správní rady za pár tisíc by měli řešit miliardy za letouny CASA

22.06.2013 17:47

Poslanec Michal Babák byl hostem Pressklubu na Frekvenci 1. Vyjádřil se k současné vládní krizi a kritizoval, že jsou vyšetřovány nedůležité věci. Zároveň se vyjádřil k projektu sKaret.

Babák v rádiu: Místo nějaké správní rady za pár tisíc by měli řešit miliardy za letouny CASA
Foto: MB
Popisek: Michal Babák

Babák uznal, že hlavním problémem VV jsou jejich odpadlíci. „Je potřeba se omlouvat za to, že s námi přišli do sněmovny tito lidé,“ uvedl. Tlak moci je podle něj obrovský a lidé musejí být na vysoké morální úrovni, což se jeho straně příliš nepovedlo.

Po zatčení Petra Tluchoře by se podle Babáka mělo nadále řešit jeho spojení s exposlankyní VV Kristýnou Kočí. Už u soudu s předsedou strany Vítem Bártou soudce Jan Šott doporučoval policii, aby se zajímala právě o Kočí. „Já doufám, že to bude součástí všech těch věcí, co se teď řeší,“ řekl Babák.

Poslanec se také angažuje v problémech kolem sKarty. „Celá ta věc je směřována do Moravskoslezského kraje,“ tvrdí Babák a kauza by se prý měla šetřit v souvislosti se společností Vítkovice Holding. „Zhruba 50 procent té společnosti je vyvedeno na Kypr,“ upozornil.

Zatýkání na Úřadu vlády je podle něj naprosto nedostatečné. „V tuto chvíli někdo sedí za to, že odposlouchával manželku, nebo šel ze sněmovny do nějaké správní rady, kde ještě má málo peněz. Měly by se raději začít řešit věci jako sKarty, jako jsou letouny CASA, tam se ztrácely státní peníze,“ upozorňuje Babák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…