Babákova kniha straší Okamurovy poslance

09.04.2014 11:42

Bývalého poslance Věcí veřejných Michala Babáka si vybavíme například v souvislosti s jeho vyraženým zubem v baru na Malé Straně, nebo jako pokladníka – čaroděje své bývalé strany. Teď na knižní pulty přichází jeho kniha s názvem „Medvědovi stojí pořád aneb Může se to stát i Vám“. Dílo podle informací Lidovek.cz má přispět k odhalení, k čemu a kým byl stvořen Okamurův projekt Úsvit, nebo zda za pád Nečasovy vlády mohla jeho milenecká aféra.

Babákova kniha straší Okamurovy poslance
Foto: VV
Popisek: Poslanec Věcí veřejných Michal Babák

Z Michala Babáka je nyní spisovatel a server Lidovky.cz si všímá jeho prvotiny, která bude ke koupi v polovině dubna. „Jeho knižní prvotina ponese provokativní a vulgárně laděný název Medvědovi stojí pořád aneb Může se to stát i Vám. Kniha zatím není k dispozici, nicméně v anotaci knihy chybí vysvětlení, na koho Babák zvoleným titulem míří,“ píší Lidovky.cz.

Ale nejčtenější deník Blesk uvádí přesnější informaci, protože získal ukázky ze zmiňované knihy. Michal Babák tvrdí, že Medvěd se přezdívalo premiérovi Petru Nečasovi. Prý proto, že medvěd nemá mimické svaly v obličeji a jeho výraz se tak nemění a Nečas se při vyjednáváních také tvářil stále stejně. To je prý důvod, proč se mu tak začalo přezdívat. „Tam se mohlo mluvit o čemkoli a on nehnul brvou. No a jak se vžila přezdívka Medvěd, tak vždycky někdo při pauze poznamenal, že Medvědovi stojí pořád… Tenkrát nám to vážně přišlo srandovní. Dnes už mi to tak vtipné nepřijde,“ cituje Blesk z knihy.

Kniha má Úsvit poškodit

Server Lidovky.cz si zase všímá nervozity poslanců Úsvitu Tomio Okamury. Dílo má prý odkrýt, k čemu a kým byl stvořen Okamurův projekt Úsvit přímé demokracie. „Na klubu jsme to řešili asi hodinu. Kniha má Úsvit poškodit,“ řekl v pondělí serveru Lidovky.cz poslanec Jiří Štětina. Lidovky.cz dodávají, že od loňského března v pražských kuloárech putovala informace, že na vzniku Úsvitu se podílejí véčkařský expředseda Vít Bárta a vlivný podnikatel Tomáš Hrdlička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…