Babákově knize se věnují rakouské noviny

17.04.2014 15:01

I web rakouského deníku Tiroler Tageszeitung si povšiml knihy bývalého poslance Věcí veřejných Michala Babáka. Místo pikantností o alkoholismu ve sněmovně jej však zaujalo především tvrzení z Babákovy knihy, že na pádu vlády Petra Nečase v červnu 2013 měly mít podíl zájmy USA.

Babákově knize se věnují rakouské noviny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Babák pokřtil svou knihu Medvědovi stojí pořád aneb Může se to stát i vám

Server odkazuje na Babákovu knihu a píše, že základem pádu Nečasovy vlády měl být zájem americko-japonského koncernu Westinghouse o dostavbu jaderné elektrárny v Temelíně. Pak z knihy cituje, že v červnu 2013 už  bylo zřejmé, že společnost nemá šanci v tendru na dostavbu Temelína uspět, ale odmítala se s tím smířit. „Proto pro americké tajné služby nebylo problémem u nás vyvolat krizi, která vedla k pádu vlády,“ cituje z knihy.

Pak rekapituluje, že Nečasova vláda padla v polovině června 2013 po mnoha aférách, z nichž ta poslední se točila kolem „uplácení“ rebelujících koaličních poslanců lukrativními místy ve státních podnicích a sledování premiérovy manželky vojenskou rozvědkou, iniciované šéfkou premiérovy kanceláře.

Pak server připomíná, že zakázka na Temelín byla odhadována na 200-300 miliard korun a před nedávnem byla zastavena. Důvodem podle Rakušanů byly pochybnosti o ekonomické smysluplnosti projektu vzhledem k cenám elektřiny.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…