Bábek: Lidé, kteří porušují zákony, nemohou provozovat ani kolotoč, natož řídit stát

26.04.2021 11:15

Podnikatelské odbory, které dnes sdružují na patnáct tisíc živnostníků a firem, ústy svého předsedy Radomila Bábka přivítaly rozhodnutí Nejvyššího správního soudu, který minulý týden rozhodl o nezákonnosti vládních opatření, mimo jiné zakazujících přítomnost zákazníků ve vybraných provozovnách služeb a maloobchodu.

Bábek: Lidé, kteří porušují zákony, nemohou provozovat ani kolotoč, natož řídit stát
Foto: Archiv RB
Popisek: Radomil Bábek, předseda výboru Podnikatelských odborů

„Rozhodnutí soudu jen potvrdilo, že ministr jednal v rozporu se zákonem a že stát soustavně a svévolně diskriminuje živnostníky a drobné podnikatele. Lidé, kteří porušují zákony, nemohou provozovat ani kolotoč, natož řídit stát,“ uvedl Radomil Bábek, podle kterého je trestuhodné, že ministr o nezákonném postupu předem věděl, a přesto rozhodnutí doporučoval a prosazoval dále.
 

Anketa

Byl prezident Zeman k moderátorce Primy Tománkové hrubý?

7%
90%
hlasovalo: 21732 lidí
„Nelze přijmout jako normu, že státní úředníci můžou beztrestně porušovat zákon. Nebyli bychom právním státem, pokud by díky jejich protizákonné činnosti byla omezována práva občanů a vznikala jim škoda nemalého rozsahu. Nesmíme připustit, aby lidé, kteří vědomě porušují zákony, stáli v čele státu,“ dodal Bábek a připomněl, že jen za letošní duben soud již třikrát rozhodl o nezákonnosti vládních opatření souvisejících s bojem proti Covid-19.  
 
Podle Bábka by se zodpovědný předseda vlády okamžitě všem občanům omluvil a ministra, který porušuje zákony, by bez mrknutí oka zbavil funkce. Navíc by měli být penalizováni a ze státní služby navždy propuštěni všichni úředníci, kteří nezákonný postup připravovali. „Nic z toho se bohužel nestalo a ani se to nechystá. Soudní verdikty nám vlastně nenápadně sdělují, že tady existuje nikým nevolená „partička“, která opakovaně, zatím beztrestně, porušuje zákony, uzurpuje si moc a svévolně rozhoduje o osudu občanů. Necháme-li si to líbit, bude ČR brzy gangsterským státem připomínajícím některé africké či asijské autoritářské režimy,“ dodal předseda Podnikatelských odborů. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Karel Výborný

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…