Babiš: ANO dostane 24 procent. Já premiér? Tím si nejsem jistý

16.10.2017 9:04

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš v rozhovoru pro deník Blesk uvádí, že hnutí získá v nadcházejících sněmovních volbách 24 procent. Že z něj bude premiér, si však podle svých slov není jistý.

Babiš: ANO dostane 24 procent. Já premiér? Tím si nejsem jistý
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

I přesto, že průzkumy Babišovi stále předpovídají vítězství ve volbách, on sám, jak tvrdí, spokojen není. „Ty tradiční strany proti nám organizují jakousi svoji vládu a my musíme mít minimálně třicet, jinak to bude jako v krajských volbách v Hradci Králové, kde osm stran za každou cenu sestavilo koalici proti nám,“ zmínil.

Podle jeho slov není jisté ani to, že by byl premiérem. „Počkejme si na výsledky,“ sdělil. Následně se pustil do kritiky premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), jenž podle Babišova názoru nebyl schopen řídit ekonomickou poradu, natož vládu. „Ta fungovala tak, že premiér mluvil, Zaorálek četl všechny anglické noviny, Chovanec se bavil, telefonoval, odcházel. Všichni byli na mobilech. Bělobrádek tweetoval. To je pak vidět, jakou má premiér autoritu. Žádnou,“ podotkl Babiš. Lepší by podle něj nebyl ani Zaorálek. „On je mimo. Vůbec neví nic o podnikání nebo ekonomice. Krásně mluví a vždycky dlouho, ale jinak to není člověk, který by byl schopen řídit vládu,“ dodal.

S kým si Babiš neumí představit koalici, je SPD Tomio Okamury. „To, co pan Okamura předvádí, je neuvěřitelné a straší lidi. Má za sebou velkou politickou kariéru, z minulé strany ho vyhodili, protože si přivlastnil nějaké peníze. A možná s tou novou jde do voleb za stejným účelem,“ dodal. 

Své řekl i ke kauze Čapí hnízdo. „Je to účelová kauza, kterou si na mě vymysleli lidi, kteří mě chtějí odstranit z politiky, prostřednictvím jednoho kontroverzního policisty. Kdybych nebyl v politice, tak o Čapím hnízdě nikdo nikdy neslyší,“ zmínil a vyloučil, že by šel do vězení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…