Babiš: Amnestie? U Soukupa padl odvážný návrh

20.05.2019 14:37

V Soukupových zprávách bylo zase veselo. Moderátor opět odpovídal na dotazy diváků. "Nedivila bych se, kdyby kandidovali trpaslíci, Sněhurka či vodník Česílko," komentovala jedna z divaček počet stran ve volbách. Další se ptali, kdy pozve do studia Kláru Samkovou, či zda jsou ti, kdo nadávají mluvčímu Ovčáčkovi, ještě lidé. A jeden z diváků doporučoval prezidentovi, aby Babišovi dal milost. "Ať už je konečně klid od těch blbců."

Babiš: Amnestie? U Soukupa padl odvážný návrh
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Volejte šéfovi v Mých zprávách na TV Barrandov

Jedna z divaček citovala zprávu ČTK, že čeští zdravotníci budou v Iráku léčit všechny vojáky, nejenom Kurdy. „Bude to na úkor našich lidí?“ ptala se. A pokračovala: „Viděl jste možná volební lístky do evropských voleb. To je síla, těch zoufalců. Nedivila bych se, kdyby kandidovali trpaslíci, Sněhurka či vodník Česílko. Co vy na to, pane řediteli?“

Anketa

Kdo bude nejvíc zklamán výsledkem eurovoleb v ČR?

6%
9%
11%
2%
4%
4%
hlasovalo: 11085 lidí

K Iráku Soukup prohlásil, že jsme ve srovnání se světovým průměrem bohatá země. „Měli bychom přijmout jaksi nějakou odpovědnost za stav světa,“ mínil ředitel televize v tom smyslu, že bysme se mohli podělit o své bohatsvtví s méně šťastnými. Ale prý se staví negativně k tomu, aby se někam posílaly peníze, zvláště do států rozvrácených válkou nebo po převratu, protože nevěří, že peníze nebudou rozkradeny. Dodávat by se prý měly maximálně věci vyrobené v Česku, pořízené z rozpočtu. A k počtu stran řekl jenom, že je to daň za svobodu.

Další divák se ptal, zda korupční peníze ovlivňují průměrnou mzdu. Soukup si nebyl jist, jak divák otázku myslel, ale ubezpečil ho, že černé peníze ve výpočtech průměrné mzdy nefigurují. Pokud by si někdo z úplatků pořídil firmu, pak to je jediná cesta, konstatoval Soukup.

Následující dotaz zněl, proč jsou volby tajné, když je svoboda projevu. „Proč musíme chodit za plentu a tam teprv dávat lístky do toho, dyť já to můžu té paní nahlásit, eventuelně tam napsat koho volím, podepíšu se a je to, dyť je svoboda projevu,“ nechápal divák. Soukup to velmi rychle vysvětlil, že je to právě kvůli svobodě projevu, že nikdo nemá právo vědět, jak dotyčný volil.

Padl i dotaz, kdy Soukup do některého ze svých pořadů pozve „budoucí prezidentku Kláru Samkovou“? Ředitel Barrandova vyjádřil pochybnost, že se Samková na Hrad dostane, ale vysvětlil, že ke zvaní  hostů musí mít nějaký klíč a musí zvát jen ty strany, které mají šanci se do europarlamentu dostat. Protože kdyby pozval nějakou malou stranu, další si budou stěžovat, že nebyly pozvány a RRTV mu pak udělí pokutu. Soukup se pak opřel do ČT, že toto by měla být její úloha, kterou ovšem splňuje velmi formalisticky, když dá v jedné hodině dvouminutový prostor asi 10 stranám. „Oni to de facto formálně splní, ale v hlavní zpravodajské relaci se menšinové názory vůbec neobjevují,“ řekl moderátor. A dodal, že Klára Samková byla v Instinktech Jaromíra Soukupa, ale pak si na Facebooku stěžovala, že na ní byl moderátor ošklivý a nedával jí prostor.

Další divák doporučoval Soukupovi, aby až se setká s prezidentem, tak mu doporučil, aby Andreji Babišovi dal amnestii. „Ať už je konečně klid od těch blbců. Klaus dal amnestii největším zlodějům v republice,“ zdůvodňoval divák své doporučení. Soukup konstatoval, že prezident má v trestním řízení opravdu velké pravomoci, což asi pochází z historické role panovníka. A dodal, že každý z prezidentů používal své pravomoci jinak. „Miloš Zeman je zvyklý používat plně a my jsme z toho trošku někdy překvapení. Říkáme, že jde za hranu ústavy, není to pravda. On jenom ústavu využívá a možná jsme jen překvapeni z toho, jak široké pravomoci institut prezidenta ČR má,“ přešel Soukup k trochu jinému tématu. O udělení milosti Andreji Babišovi se prý nikdy s prezidentem nebavil, ale řekl, že se může zeptat. Nicméně, milosti prezident používá sporadicky, takže dle Soukupa premiér moc šancí nemá.

Přišlo též na Jiřího Ovčáčka a na nadávky, které na něj „kavárna“ dští na internetu. „Jsou to vůbec lidi nebo je to taková lůza?“ ptal se divák. Soukup tvrdil, že i „pražská kavárna“ má právo na svůj názor, ale dodal, že nemá právo utiskovat většinu a označovat ji za demokratickou. O Ovčáčkovi konstatoval, že rád provokuje, ale jak jeho, tak názory pražské kavárny považuje za normální součást demokratického diskurzu. „Bylo by asi dobré, kdyby jsme k sobě byli tolerantnější,“ odtušil moderátor nakonec.

Celý pořad ZDE:

reklama

autor: kas

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…