Babiš: Církevní restituce smrdí

19.11.2017 19:25

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš dnes ohlásil, že je zase o krok dál při sestavování vlády. „Mám jasný názor na vnitro a školství, kultura a zdravotnictví jsou už obsazené taky, ještě přemýšlím o průmyslu a zemědělství, jinak už to mám komplet a brzo můžu vládu představit prezidentovi,“ napsal v prohlášení na svém facebookovém účtu.

Babiš: Církevní restituce smrdí
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Mimo jiné si Andrej Babiš našel také chvilku, abych se zajel podívat i do dalších krajů, kde chtěl lidem poděkovat za podporu ve volbách a z očí do očí jim zodpovědět všechno, co je zajímá okolo povolebního cirkusu. „Navštívil jsem Šumperk, Přerov, Prostějov, Rýmařov, Karvinou, Bohumín, Hlučín a samozřejmě nechyběla Ostrava,“ upřesnil.

Andrej Babiš se vyjádřil, že ho velmi potěšila účast jeho voličů, kteří mu přišli gratulovat nebo donesli symbolický dárek. „V Havířově mi přinesla paní plyšáka, kterého ručně vyrobili v místním domově důchodců, je to kočička symbolizující sedm životů,“ usmíval se Babiš a dodal, že je bude v těchto povolebních bojích jistě potřebovat.

„Myslím, že to není jen můj dojem, ale na srazy teď chodí ještě víc lidí než před volbami, i nálada je mnohem srdečnější a uvolněnější,“ neskrýval radost předseda hnutí ANO a dodal, že někteří se předtím asi báli přiznat, že volí ANO, nebo je dostalo do ulic šaškování ostatních stran.

Nezapomněl ani okomentovat nedávno vzniklý Demokratický blok, který tvoří strany ODS, TOP 09, KDU-ČSL, STAN. „Řídí ho ti samí lidé, kteří můžou za polistopadový marasmus, proti kterému jsme se rozhodli bojovat. A sabotují jakýkoli návrh na sestavení vlády. Jsem přesvědčený, že kdyby tohle věděli jejich voliči před volbami, tak se některé z těch stran do sněmovny ani nedostanou,“ je si jistý Babiš.

Jedním z horkých témat jsou aktuálně i církevní restituce, na které byl Babiš při své návštěvě krajů od lidí velmi často dotazován. „Máme na ně stejný názor už čtyři roky a nemá to nic společného s vyjednáváním o vládě. Celá ta kauza restitucí od začátku smrděla. Byly předražené o čtyřiapadesát miliard. Upekl to člověk, který teď vede ten zmíněný Demokratický blok proti nám,“ brání se Babiš.

Zítra se koná první jednání sněmovny, na kterém poslanci složí slib a budou zvoleny výbory. Ve středu si ANO zvolí předsedu. Poté by, jak slíbil pan premiér, měla současná vláda podat hned demisi. „Doufám, že vám příští týden budu moct napsat, že jsme zase o kus dál. Držte nám palce a hlavně pište,“ uzavřel předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Co napsal Andrej Babiš:

Ahoj lidi, to jsem zase já ?? Přes víkend jsem makal a hlásím další pokroky v sestavování vlády. Mám jasný názor na vnitro a školství, kultura a zdravotnictví jsou už obsazené taky, ještě přemýšlím o průmyslu a zemědělství, jinak už to mám komplet a brzo můžu vládu představit prezidentovi. Pokračujeme v psaní programového prohlášení vlády, už i Piráti nám dali své programové teze. Pořád nechtějí do vlády a vlastně chtějí po nás, abychom plnili jejich program za ně… Nám to neva...dí, jsme zvyklí makat, nabídneme jim nějaké pozice v digitalizaci a eGovernmentu.

Samozřejmě jsem si našel chvilku, abych zajel do dalších krajů poděkovat za podporu ve volbách a z očí do očí vám mohl zodpovědět všechno, co vás zajímá okolo tohohle povolebního cirkusu. Sjezdil jsem Šumperk, Přerov, Prostějov, Rýmařov, Karvinou, Bohumín, Hlučín a samozřejmě nechyběla Ostrava!!!
Nevím, jestli to bylo tím počasím, ale kam jsem přijel bylo plno a občas jsem dostal pusu - hlavně od starších dam. Třeba se chtěly jen ohřát ?? Byla dost kosa, ale díky svařáku a grogu jsme to dali ?? V Havířově mi přinesla paní plyšáka, kterého ručně vyrobili v místním domově důchodců - je to kočička symbolizující sedm životů. Prý je budu v těchhle povolebních bojích potřebovat.
Na náměstí v Olomouci nám nedovolili mikrofon ani pódium, tak jsme si povídali v davu lidí. No povídali… aby slyšeli i vzadu, musel jsem pořádně řvát. K tomu byla ještě tma a někdo v davu křičel: “Vylezte na lampu, ať vás vidíme!” Myslím, že to není jen můj dojem, ale na srazy teď chodí ještě víc lidí, než před volbami, i nálada je mnohem srdečnější a uvolněnější. Že by se někteří předtím báli přiznat, že volí ANO? Nebo je dostalo do ulic šaškování ostatních stran? ??

Možná jste si všimli, že pár stran - hlavně ty, které se dostaly do sněmovny jen o prsa, utvořily takzvaný "Demokratický blok.” ?? Řídí ho ti samí lidé, kteří můžou za polistopadový marasmus, proti kterému jsme se rozhodli bojovat. A sabotují jakýkoli návrh na sestavení vlády. Jsem přesvědčený, že kdyby tohle věděli jejich voliči před volbami, tak se některé z těch stran do sněmovny ani nedostanou.

Taky se mě novináři pořád vyptávají na církevní restituce. My na ně máme stejný názor už čtyři roky a nemá to nic společného s vyjednáváním o vládě. Celá ta kauza restitucí od začátku smrděla. Byly předražené o 54 miliard. Upekl to člověk, který teď vede ten zmíněný “demokratický blok” proti nám. Zákon byl schválený přesně v 0:38 ráno 8. listopadu 2012 za podivného šachování a se spoustou přestávek, nakonec ho prosadili s převahou jediného hlasu poslance ODS, který už v té době byl nepravomocně odsouzený za korupci, A později i pravomocně...

Zítra je první jednání sněmovny, na kterém poslanci složí slib a budou zvolené výbory. Ve středu si pak snad zvolíme předsedu. A jak slíbil pan premiér, měla by stávající vláda podat hned demisi. Doufám, že vám příští týden budu moct napsat, že jsme zase o kus dál. Držte nám palce a hlavně pište!

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…