Babiš: Kampaň povedu až v září. Lidi toho teď mají dost. Díky tomu, co udělal Sobotka

24.05.2017 13:17

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš uvedl v den svého odvolání, které nastane dnes v 17 hodin na Pražském hradě, že se mu bude stýskat po Ministerstvu financí. A to i přesto, že státní správu často kritizoval. Jeho slova zprostředkovala ČT24.

Babiš: Kampaň povedu až v září. Lidi toho teď mají dost. Díky tomu, co udělal Sobotka
Foto: David Hora
Popisek: Andrej Babiš

„Myslím, že tady je dobrý kolektiv. S těmi lidmi jsem dělal 3,5 roku. Člověk tady má nějaké vztahy, tak ale snad nic nekončí,“ řekl Babiš. Dneska jej čeká již jen schůzka na Pražském hradě s prezidentem Milošem Zemanem, následně vyčká příchodu premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) s novým ministrem financí Ivanem Pilným (ANO). 

„V pátek začnu úřadovat na Chodově jako předseda hnutí. Je tam třeba udělat pořádek. Budu se potkávat s našimi členy, s našimi organizacemi. Budu samozřejmě také poslanec, budu mít poslanecký den vždy v pondělí. Budu to kombinovat – Sněmovnu a hnutí,“ podotkl. Kampaň chce vést až v září. 

 „To, co předvedl premiér, nám politikům nepomohlo. Myslím si, že lidé mají politiků až dost,“ řekl. Pilnému radit nechce, věří, že se může opřít o velice schopné náměstky. „Dnes večer pak budu také mimo lex Babiš. Firma však zůstane i nadále  ve svěřenském fondu,“ podotkl rovněž Babiš. Do voleb pak chce zauvažovat, jak naložit se svými médii.

Rozčílil se i nad lžemi, které podle jeho slov šíří premiér Sobotka a předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. „Nemáme buňky opakovat ty lži Sobotky a Kalouska. Je to sprosťárna i vůči paní náměstkyni i vůči Finanční správě. Tihle dva pánové nás zadlužili, z jejich pera jsou dluhopisy, oni tady nadělali miliardové škody,“ rozčílil se a pochválil také své výsledky. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…