Babiš: Piráti chtějí miliony migrantů a změnu naší kultury. Jako zelení fanatici

12.07.2020 22:47

„Kde byla opozice, když tu byla první vlna? Byla zalezlá! Akorát něco vykládali o rouškách,“ rozčílil se předseda vlády Andrej Babiš (ANO), když shrnoval dění ve Sněmovně z uplynulého týdne. Pustil se i do Pirátů. „Piráti jsou stejní jako ti zelení fanatici, oni by chtěli, abychom měli v Evropě miliony migrantů, aby změnili naši kulturu, naše zvyky, náš systém žití, rodinu…“ nastínil, co pochopil z výstupu jednoho mladého pirátského člena, když se řešily evropské záležitosti. Neopomněl ani Zdeňka Bakalu a šéfa poslanců TOP 09 Miroslava Kalouska.

Babiš: Piráti chtějí miliony migrantů a změnu naší kultury. Jako zelení fanatici
Foto: Facebookový profil Andreje Babiše
Popisek: Premiér Andrej Babiš (ANO)

Anketa

Chcete, aby prof. Roman Prymula získal politickou funkci?

11%
89%
hlasovalo: 5410 lidí
Babiš se opětovně přihlásil z lázní v Třeboni. „Ta Sněmovna, to byl zase velký zážitek,“ započal shrnutí týdne, přičemž podotkl, že se nediví, že má třetina obyvatel stále nejmenší důvěru v tuto instituci. Podle něj je Poslanecká sněmovna neefektivní a dochází k projednáváním, která jsou zbytečná.

Následovalo opět téma točící se kolem koronaviru. „U nás nejenže všichni rozumí politice, fotbalu a rozpočtu, teďka jsou všichni epidemiologové!“ spustil premiér k mimořádné schůzi týkající se aktuální situace.

Poslanci podle Babiše natolik plamenně diskutovali, že ke slovu nepustili ani hlavní hygieničku Jarmilu Rážovou. „Víte, proč je to tolik populární, ty mimořádné schůze? Protože to přenáší Česká televize!“ obořil se na poslance. Ti dle něho „neuvěřitelně lžou“, například když tvrdí, že chytrá karanténa nefunguje.

„Kde byla opozice, když tu byla první vlna? Byla zalezlá! Akorát něco vykládali o rouškách,“ doplnil. Prý se diví, že opoziční poslanci dokážou šest a půl hodiny diskutovat o chytré karanténě.

Anketa

Miroslav Kalousek nebude v příští sněmovně. Bude to jeho konec ve velké politice?

67%
33%
hlasovalo: 5469 lidí


„V Moravskoslezském kraji je ještě jedna pirátka. Ta si to vzala jako kampaň do krajských voleb a vykládá nesmysly,“ řekl též. Krajskou volební lídryní v tomto kraji za Piráty je Zuzana Klusová, nynější místopředsedkyně krajského sdružení a zastupitelka v Karviné, Babiš tedy svá slova mířil zřejmě na ni.

Vláda situaci, podle premiéra, „zvládá skvěle“.

S kritikou se pustil i do privatizace OKD a do Zdeňka Bakaly. „Vytáhl si tam sto miliard. Slíbil lidem, že jim prodá 54 tisíc bytů za 40 tisíc korun… Nic jim neprodal, podvedl je,“ znechutil se. K bytům OKD ještě poznamenal: „neskutečné, totálně asociální přístup“.

Zmínil, že nyní musí OKD dostat finanční injekci, zatímco Bakala si kupuje hokejový klub ve Švýcarsku a jeho vydavatelství „jede antiBabiš“. „Manipulace, lži a tak dále,“ dodal.

V připomínání pokračoval. „Nám vyčítají pořád ty komunisty,“ načal téma a upozornil, že nynější šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek byl ještě v roce 2006 pro koalici s ČSSD tolerovanou KSČM.

Zhodnotil rovněž schůzi ohledně jednání Evropské rady, kde se značně projevili opoziční zástupci. Ti měli většinou podobné názory, pak byl ale Babiš svědkem neskutečného výstupu. „Vystoupil takový mladý pirát a já jsem z toho pochopil, že piráti jsou stejní, jako ti zelení fanatici, oni by chtěli, abychom měli v Evropě miliony migrantů, aby změnili naši kulturu, naše zvyky, náš systém žití, rodinu… To by chtěli,“ ohradil se.

Zhrozil se, že bychom podle výstupu pirátského člena měli platit i koronavirem zasaženým, mnohem bohatším, zemím.

„Mohli by nám radši ukázat, jak se řídí Praha,“ poznamenal o Pirátech a zdůraznil, že brzo bude u primátora Zdeňka Hřiba probírat, jak se posunula stavba okruhu metropole.

Celé Babišovo shrnutí týdne můžete zhlédnout zde:


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …