Babiš: Registrační očkovací systém funguje dobře! Ve vzduchu je prý i vyznamenání

16.01.2021 19:18

Premiér Andrej Babiš se vyjádřil pozitivně k registračnímu očkovacímu systému. Prý funguje dobře a jeho tvůrce navrhne na státní vyznamenání. Výpadky, hluchá telefonní linka a nedostatek míst mu asi nevadí.

Babiš: Registrační očkovací systém funguje dobře! Ve vzduchu je prý i vyznamenání
Foto: Screen ČT24
Popisek: Premiér Andrej Babiš (ANO) po setkání s prezidentem Zemanem v Lánech

V České republice bylo podle Babiše již proti covidu naočkováno kolem 105 tisíc osob. V pátek se k vakcinaci zaregistrovalo 131 tisíc občanů nad 80 let. Problém je, že daný termín má kapacitu pouze 24.458 míst. Premiér také uvedl, že do Česka zatím dorazilo celkem 169 tisíc vakcín.

Systém měl v pátek také značné technické problémy. V některé momenty nefungoval a telefonní linka byla nedostupná. Lidé, kteří se pokoušeli v pátek po osmé ranní do rezervačního systému přihlásit, celou akci hodnotí jako zmatek a neúspěch.

Po marném snažení a opětovném zhroucení systému se jim sice registrace třeba podařila, volné termíny pro očkování už ale byly dávno fuč. I přesto se premiér Andrej Babiš nechal slyšet, že vládního zmocněnce pro IT Vladimíra Dzurillu, který za projektem stojí, nechá navrhnout na státní vyznamenání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…