Babiš: „To uvidíte, co teď bude, jak to máme vymyšlené,“ řekl nám Chovanec

09.05.2017 9:07

Vicepremiér Andrej Babiš (ANO) chce mít jasné záruky toho, že premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) bude respektovat návrh jeho hnutí na nového šéfa státní kasy. Řekl to v rozhovoru pro Novinky.cz, kde mimo jiné uvedl i to, že Sobotkovi už nevěří ani pozdrav. Navíc jej označil za korupčníka.

Babiš: „To uvidíte, co teď bude, jak to máme vymyšlené,“ řekl nám Chovanec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Dobrovolně neodejdu,“ sdělil však také Babiš. Premiér se podle něj chová velice nekorektně. Jde prý o cílenou hru, která jej má dostat z politiky. „Není důvod mě odvolávat. Musím se zeptat, zda máme stále koaliční smlouvu, nebo nemáme. V ní se jasně píše, za jakých podmínek premiér odvolává koaliční ministry. Než řeknu jasné stanovisko, chci od premiéra vědět, zda koaliční smlouva platí, nebo je – jak říká předseda Bělobrádek – v kómatu. Musíme vědět, zda nás chtějí z resortů odstranit, aby je ovládli,“ podotkl. Podle něj zřejmě ne nadarmo ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) říkal ministru životního prostředí Richardu Brabcovi (ANO): „To uvidíte, co teď bude, jak to máme vymyšlené.“

Nelegální nahrávky, které jsou z minulého roku, jsou podle něj zpravodajskou hrou, vrtěti psem, aby se překryly maléry přítele pana premiéra Březiny na ministerstvu školství. „Odstoupit by měl pan premiér kvůli tomu, co se děje v resortu školství, který patří sociální demokracii,“ řekl jasně Babiš. 

Své řekl také k premiérovým slovům, že Ministerstvo financí zůstane i po jeho odchodu hnutí ANO; dle Sobotkových podmínek však musí jít o odborníka a člověka, jenž není spjat s Agrofertem. „Chceme jasné garance, že člověka, kterého případně navrhneme, bude premiér respektovat,“ tvrdí Babiš. Dle svých slov mu však nevěří ani pozdrav. „Celý jeho politický život provázejí podvody. I do politiky vstoupil podvodem,“ dodal. 

Závěrem svého rozhovoru pak zkritizoval hlavu státu za to, co se stalo ve čtvrtek na Pražském hradě. Premiér Sobotka sem přišel na politickou konzultaci, prezident s ním však jednal jako s mužem, který přinesl demisi. Následně pak odešel, i když Sobotka ještě mluvil.

Původní text ZDE

„Bylo to trapné, pan prezident to podle mě přehnal, neměl to dělat. Chápu, že nemá rád pana premiéra, tuším i proč, ale toto nebylo na místě,“ sdělil jasně Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…