Babiš: Úspěchem by byl zisk pěti hejtmanských postů

07.05.2016 14:15

Předseda hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš by pokládal za úspěch, kdyby hnutí mělo po krajských volbách pět ze 13 hejtmanů. Ambice ANO pro senátní volby zatím komentovat nechtěl. V říjnových regionálních volbách se bude hnutí ucházet o hlasy voličů vůbec poprvé.

Babiš:  Úspěchem by byl zisk pěti hejtmanských postů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

„Já mám raději vždy nějaký nižší cíl a lepší výsledek. Říkáme, že kdybychom získali pět hejtmanů, tak by to byl úspěch. Ale samozřejmě možná vnitřně si říkáme, že máme na víc,“ řekl na dotaz ČTK novinářům Babiš při dnešní programové předvolební konferenci v Praze.

Výsledek senátních voleb si Babiš netroufl odhadovat

V Senátu má nyní hnutí ANO čtyři zástupce – Zdeňku Hamousovou, Zuzanu Baudyšovou, Jiřího Hlavatého a Petera Kolibu. Byli zvoleni před dvěma lety. „Senátním kandidátům se ještě budeme věnovat, tam si netroufám odhadovat,“ uvedl Babiš. Volby budou ve 27 z 81 senátních obvodů.

Na dnešní konferenci vystoupili vedle Babiše a ministrů za hnutí i někteří kandidáti do krajů a do Senátu. Hnutí, které hodlá dát z centra do kampaně 60 milionů korun, pokládá za stěžejní programové záležitosti do krajských voleb zdravotnictví, školství, dopravní infrastrukturu, sociální služby a bezpečnost.

Zdravý selský rozum jako program

Místopředseda ANO a brněnský primátor Petr Vokřál podotkl, že hnutí je kritizováno za to, že nemá program. „Intenzivně na tom pracujeme, ale pořád se držíme hesla, že zdravý selský rozum je lepší než sofistikované řešení,“ uvedl.

Pražská konference ANO je oficiálním zahájením předvolební kampaně hnutí. Billboardy hnutí se sloganem „Chceme lepší Česko“ se už objevily v krajích na začátku května. Takzvanou horkou část kampaně ANO spustí v polovině srpna.

Ke krajským lídrům patří tři poslankyně včetně místopředsedkyně dolní komory Parlamentu Jaroslavy Jermanové a dvě náměstkyně ministrů. Babiš uvedl, že přemlouval některé podnikatele a manažery, ale neuspěl. Říká však, že regionální kandidátky ANO jsou kvalitní a hnutí je na volby připraveno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…