Babiš? Ve skutečnosti se mě bojí, říká Středula, který zvažuje boj o Hrad

11.03.2021 21:32

Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josef Středula ve středu potvrdil, že zvažuje kandidaturu na prezidenta. Je přesvědčený o tom, že to v premiérovi Andreji Babišovi (ANO) vzbuzuje značné obavy. V rozhovoru pro Seznam také zopakoval, že stále trvá na uzavření průmyslu. Právě čtyřdenní uzávěra o Velikonocích by výrazně pomohla ulevit nemocnicím.

Babiš? Ve skutečnosti se mě bojí, říká Středula, který zvažuje boj o Hrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČMKOS Josef Středula

Řešení, jak šíření koronaviru zpomalit, podle odboráře spočívá v omezení provozu některých firem. „Já jsem formuloval námět, který se týká Velikonoc,“ navrhl, že by po nějakou dobu fungovala pouze kritická infrastruktura a potřebné služby. „Tyto kroky by mohly výrazně ulevit přetíženému zdravotnictví,“ tvrdí.

Pokud tak vláda neučiní, nedá se podle něj zlepšení očekávat ani v řádech týdnů. Uzavření ekonomického sektoru na čtyři dny navrhoval již v listopadu. „Myslím si, že zdraví není pro vládu hlavní cíl,“ konstatoval Středula, podle kterého vláda staví jako prioritu spíše chod ekonomiky.

Celý rozhovor ZDE.

Na přetřes přišly i vyostřené vztahy s premiérem Babišem. „Největším nebezpečím naší ekonomiky je pan Středula. On je odborář celý život, on nereprezentuje zaměstnance, on reprezentuje sám sebe,“ řekl Babiš v CNN Prima NEWS.

„Myslím, že se mě pan Babiš ve skutečnosti bojí,“ myslí si odborový předák Středula, který zvažuje kandidaturu na prezidenta. „Důležité je pro mě cítit podporu lidí,“ řekl Středula, že podle toho se rozhodne, zda se boje o prezidentské křeslo účastní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V počtu generálů jsme v Evropě jedni z nejlepších. Černochová, Kateřina II. a její milci očima historika Fidlera

23:59 V počtu generálů jsme v Evropě jedni z nejlepších. Černochová, Kateřina II. a její milci očima historika Fidlera

PŮLNOČNÍ ROZHOVOR „V současné době jsme v situaci, kdy máme dostatek pouze v jediné komoditě, v počt…