Babiš: Vláda požádá příslušné složky o prověření konkurzu H-Systemu

29.07.2018 21:23

Premiér Andrej Babiš (ANO) po dnešním jednání členů bytového družstva Svatopluk, které sdružuje část bývalých klientů zkrachovalého H-Systemu, řekl, že případem se bude zabývat vláda, jež podle něj požádá příslušné složky o prověření konkurzu.

Babiš: Vláda požádá příslušné složky o prověření konkurzu H-Systemu
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Andrej Babiš během tiskové konference.

„Ten příběh je šokující. Co se tady událo za těch 20 let, to vyvádění majetků za mizivé ceny. My určitě jako vláda se tím budeme zabývat a požádáme příslušené složky o prověření těch věcí,“ řekl Babiš.

V pondělí se uskuteční schůzka mezi zástupci družstva a konkurzním správcem Josefem Monsportem, které se zúčastní také Babiš jako moderátor.

Martin Junek dnes ČTK za družstvo řekl, že na schůzku přijdou s nabídkou odkupu dotčených domů za 10,5 milionu korun. Družstvo dnes vydalo prohlášení, že mu vždy šlo o ochranu investic klientů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mrazivé: Fico tušil, co se stane

17:46 Mrazivé: Fico tušil, co se stane

Jen čekám, kdy se tato frustrace přetaví ve vraždu. Toto řekl Robert Fico o voličích Progresivního S…