Babiš, Zeman, Rusko. Ivan Mládek odložil banjo a promluvil, originálně a bez šablon

24.08.2017 6:38

Zpěvák a bavič Ivan Mládek se v rozhovoru pro týdeník Reflex vyjádřil i k současnému dění či k prezidentu Miloši Zemanovi a k šéfovi hnutí Andreji Babišovi.

Babiš, Zeman, Rusko. Ivan Mládek odložil banjo a promluvil, originálně a bez šablon
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Mládek hraje písničku Zlá baba...

Podle Mládka se smysl pro humor moc nezměnil. „Naše dnešní pořady se od těch předrevolučních prakticky neliší a reakce publika jsou stejné. Možná určitou změnu zaznamenali ti písničkáři a baviči, kteří si dřív získávali publikum satirou, politickými narážkami a jinotaji. Když už se dneska všechno smí, ztrácí tento druh humoru na síle,“ zmínil Mládek.

Následně se Mládek vyjádřil k tomu, že Češi se pár let poté, co se rozloučili s komunismem, opět rozhodují pro to, že volí jistý druh socialismu. „Češi jako potomci husitů za to nemůžou, už se takoví narodili. A nakonec i ostatní Evropané mají za sebou krvavé sociální revoluce a mají socialismus v krvi. Evropan se narodí a hned už chce, aby se o něj společnost postarala. Američan se narodí a už ví, že se bude muset o sebe postarat sám. Proto je Amerika tak ekonomicky zdravá a silná,“ zmínil Mládek. On sám by zakázal slova vlast, jednota, svoboda, rovnost. Nejdůležitější je podle něj rodina, zdraví a práce.

Anketa

Co by měla udělat ČSSD v prezidentské volbě?

hlasovalo: 8197 lidí

Vyjádřil i překvapení kvůli tomu, že Češi ve volbách volí ANO Andreje Babiše. „Logičtější by bylo, kdyby ministra financí, Slováka a neskutečného boháče Andreje Babiše, závistivý Čecháček nevolil. Ale on ho volí. Zavinily si to naše klasické politické strany tím, že zklamaly své voliče. Lidi asi důvěřují víc někomu, kdo umí miliardy vydělat, a ne tomu, kde je umí jen probendit, případně rozkrást," zmínil Mládek. Babiše považuje za abnormálně inteligentního a schopného.

„Vnímám Andreje Babiše možná jako oligarchu, možná jako dravého politika. Hlavní jeho ctižádostí je být co nejbohatší,“ sdělil Mládek, jenž podporuje ODS. To, že by mohl Babiš skončit ve vězení kvůli své kauze Čapí hnízdo, si nemyslí. „Myslím, že si sednout nepůjde, určitě má všechno dobře právně ošetřené. A kdyby přece, tak mu u příležitosti nového zvolení udělí Miloš Zeman milost,“ řekl jasně Mládek.

A pustil se rovněž do prezidenta Miloše Zemana. Podle jeho slov pomohl novodobým komunistům – sociálním demokratům – na nohy. „Podle mě Miloš Zeman jako chronický provokatér, recesista a exhibicionista vstoupil do sociální demokracie jenom proto, že na pravicovém pragmatickém hnojišti se stal kohoutem číslo jedna jeho celoživotní rival Václav Klaus. Prostě Zeman chtěl být asi také první kohout. Ne že by mi byl svými povahovými rysy, a hlavně svým smyslem pro humor, nesympatický. Kdyby uměl na něco hrát, bral bych ho do Banjo Bandu okamžitě, ale pro svou socanskou minulost má u nás dveře navždy zavřené,“ řekl Mládek.

Závěrem se pak vyjádřil k Rusku, z něhož podle svých slov nemá obavy. „Když jsme přežili vliv komunistického Ruska, proč bychom se měli bát kapitalistického Ruska? Na naši prťavou zemi vždycky bude mít někdo vliv,“ uzavřel bavič.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…