Babiš a Bělobrádek vzpomínali na ty, kteří vybojovali demokracii

17.11.2016 10:58

K odkazu 17. listopadu 1939 i 1989 se v České televizi vyjádřili vicepremiéři Andrej Babiš (ANO) a Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL).

Babiš a Bělobrádek vzpomínali na ty, kteří vybojovali demokracii
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Pavel Bělobrádek

„Dnes bychom měli vzpomínat na lidi, kteří nám vybojovali svobodu a demokracii. A to jsou naše největší hodnoty. Svoboda projevu, svoboda cestovat, svoboda podnikat. Toho si musíme vážit a samozřejmě si musíme uvědomit, že svobodu i demokracii máme. A já si nemyslím, že by svoboda a demokracie byly ohroženy. Největší projev demokracie je, že lidi mohou volit poslance, vládu i prezidenta,“ zmínil Babiš s tím, že nic ohroženo není.

„Svobodu i demokracie máme. Měli bychom si jí vážit. Demokracie je to, že akceptujeme projev vůle většiny. Dnes bychom tak měli bojovat hlavně za dobrou náladu. Společnost by se měla spojovat, měli bychom bojovat za české zájmy,“ dodal. 

„Prezidenta ani vládu nebudeme měnit na náměstích,“ zdůraznil také to, co je demokracie. „Daří se nám. Potřebujeme jen dál bojovat proti korupci, proti klientelismu,“ zmínil. „Doufám, že ty projevy na demonstracích budou pozitivní, že si tohoto dne vážíme. Že nebudou projevy nenávisti i nepřátelství,“ uzavřel Babiš. 

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

„Jak rok 1939, tak rok 1989, jsou spojeny s Janem Opletalem a Václavem Havlem jako se symboly. Symboly desetitisíců lidí, kteří bojovali, položili leckdy i svůj život, za demokracii a svobodu. Pořád platí to, že každá generace si musí demokracii vybojovat znovu. Je potřeba si to připomínat a bojovat za to,“ uvedl Bělobrádek.

Dodal také, že s mladou generací je zapotřebí stále o tomto hovořit. „Je třeba jim poukázat na to, že to, co za samozřejmé považují, samozřejmé není,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…