Babiš a Faltýnek byli vydáni k trestnímu stíhání. Ústavní většinou hlasů

06.09.2017 18:21

Ve středu v podvečer přikročila sněmovna k hlasování o tom, zda vydá šéfa hnutí ANO a jeho prvního zástupce Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání, aby mohlo být spravedlnosti učiněno zadost. Dopadlo to následovně...

Babiš a Faltýnek byli vydáni k trestnímu stíhání. Ústavní většinou hlasů
Foto: repro ČT
Popisek: Andrej Babiš ve sněmovně

Těsně před hlasováním ještě poslanci hnutí ANO uspořádali tiskovou konferenci. Poslanecký klub Babišova hnutí se shodl na tom, že se odmítají zúčastňovat tohoto „divadla“ a nebudou hlasovat o vydání, či nevydání Babiše s Faltýnkem.

„Po tom všem, co jsme si vyslechli a jaké máme pochybnosti o této akci, jsme se rozhodli, že půjdeme trošičku i proti panu předsedovi a místopředsedovi a budeme hlasovat proti vydání. Ačkoli hnutí ANO bylo vždy pro vydání, tak jsme se rozhodli, že tohoto hlasování se nezúčastníme a ani nevejdeme do sálu,“ oznámil místopředseda sněmovny Radek Vondráček.

ANO prý nechce to, co se děje  ve sněmovně, legitimizovat.

Bývalá ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO) si na tiskové konferenci posteskla, že jí dnešní mnohahodinové jednání připomínalo spíše předvolební boj než nějakou diskusi k tématu.

Ve čtvrt na sedm večer bylo zahájeno hlasování o vydání Babiše. Pro bylo 123 poslanců. Proti vydání se postavili čtyři zákonodárci. V případě pana Faltýnka bylo pro vydání 120 poslanců a proti pět zákonodárců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…