Babiš a Sobotka jsou od sebe k nerozeznání, stěžuje si finanční expert ODS

07.08.2014 22:09

Andrej Babiš v pozici ministra financí zadlužuje stát v době hospodářského růstu a víc než o státní finance se stará o to, aby na klíčových postech seděli jemu blízcí lidé. A Sobotka ho ještě chválí za to, jak hodlá přiškrtit živnostníky. Tak to alespoň vidí Jan Skopeček.

Babiš a Sobotka jsou od sebe k nerozeznání, stěžuje si finanční expert ODS
Foto: ods.cz
Popisek: Jan Skopeček, člen Výkonné rady ODS a někdejší výkonný ředitel Centra pro ekonomiku a politiku

Ekonomický expert ODS Jan Skopeček chápe, proč při dnešní inspekční cestě na Ministerstvo financí premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) pochválil ministra Andreje Babiše. Podle Skopečka totiž Babiš v zásadě plní záměry ČSSD. Na jedné straně přitěžuje živnostníkům, když hodlá omezit výdajové paušály, a na straně druhé zvyšuje dotace státním firmám.

„Ministr financí od nástupu do úřadu zvyšuje daňové zatížení, omezuje výdajové paušály živnostníkům a navyšuje dotace státním firmám," píše Skopeček s tím, že přesně takový je i dlouhodobý program ČSSD. Proto prý je z hlediska živnostníků obtížné dvě největší vládní strany vůbec od sebe rozeznat.

Celý komentář ZDE

„Je smutné, že se levice nepoučila. Opět při hospodářské konjunktuře generuje vyšší schodky rozpočtů než při recesi. To je jednoznačné selhání ministra financí. Ten se však více než o strukturu rozpočtu stará o dosazování svých lidí do vedení státních podniků,“ poznamenává Skopeček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…