Babiš a Sobotka našli řešení přívalu uprchlíků. To budete koukat

30.06.2015 7:16

Na tom, že by EU nebo OSN měly v severní Africe a na Blízkém východě zřídit uprchlické tábory, které by vyřizovaly žádosti o azyl a kam by případně dopravovaly nelegální běžence, které zachytí na území EU, se shoduje vicepremiér Andrej Babiš, premiér Bohuslav Sobotka i ředitel zahraničního odboru prezidentské kanceláře Hynek Kmoníček. Píše o tom dnešní Právo.

Babiš a Sobotka našli řešení přívalu uprchlíků. To budete koukat
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Podle Babiše neřízená imigrace ohrožuje Evropu mnohem zásadněji než Rusko. „Islámský stát, terorismus a neřízená imigrace představují pro Evropu větší ohrožení než konflikt či studená válka s Ruskem. EU potřebuje vlastní Ellis Island, tedy zřídit uprchlické tábory v jižním a východním Středomoří, které by se staraly o žadatele a vyřizovaly žádosti o azyl. Cílem musí být regulovaná imigrace,“ řekl listu Babiš. Podle něj by tato zařízení měla být pod ochranou OSN, ale Evropa si je může zřídit i sama.

Kmoníček připouští, že o něčem takovém lze uvažovat. „Taková střediska by pravděpodobně musela vzniknout přímo na severu Afriky, a to ve spolupráci s příslušnými státy,“ cituje list Kmoníčkova slova.

S Babišovým návrhem souhlasí i Sobotka, který uvedl, že vytvoření takových zařízení navrhuje už několik měsíců. Na jejich potřebě se prý shodl i s britským premiérem Cameronem. Shoda na tom údajně panuje i mezi zeměmi Visegrádu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…