Babiš a Trump? Překvapivá zjištění

22.11.2018 8:35

Publicista Daniel Veselý má za to, že 45. prezident USA Donald Trump a český premiér Andrej Babiš mají leccos společného. Oba tyto politiky nemají rádi ani tradiční novináři, ani tradiční politické elity. Zato má oba pány ráda nemalá část voličů. Proč? Protože mají plné zuby jak mainstreamových novinářů, tak tradičních politiků.

Babiš a Trump? Překvapivá zjištění
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Andrej Babiš na tiskové konferenci.

Americký prezident Donald Trump i český premiér Andrej Babiš dělají mnoho chyb. Ale k vzteku mainstreamových novinářů jim tyto chyby procházejí. Jak je to možné? Protože jistá část společnosti, ne právě malá, už má plné zuby toho, jak jim tradiční politici a tradiční média podsouvají nějaký obraz reality, když oni sami kolem sebe vidí realitu zcela odlišnou. Tito voliči jsou otráveni natolik, že mnohdy média ani příliš nesledují, takže se k nim vlastně ani nedostala kauza údajného únosu premiérova syna Andreje Babiš mladšího na ukrajinský Krym.

Anketa

Kdyby se prokázalo, že Babiš čerpal dotaci na Čapí hnízdo neoprávněně, vadilo by vám to?

14%
86%
hlasovalo: 23719 lidí

„Zdá se, že i tuhle bitvu – k nemalému rozčarování mainstreamových novinářů, již stále žijí ve slonovinové věži – český premiér ustál, přestože je jasné, že moc jeho autoritářského uskupení má zřetelné limity. Navíc mnozí Češi jsou alergičtí vůči vylomeninám městských elit (Babišova a Zemanova kytice v koši), recyklaci zdiskreditovaných politických figur, díky nimž dokázal Babiš hravě překreslit tuzemskou politickou mapu (Kalousek, Pospíšil a Němcová na protibabišovské demonstraci), či bezkrevnému vzývání demokratických hodnot a Václava Havla,“ napsal Daniel Veselý v komentáři pro server Britské listy.

Pokud na tom chtějí tradiční politici a tradiční novináři něco změnit, měli by prý vystoupit ze svých slonovinových věží a měli by se konečně zabývat problémy obyčejných lidí, řešit prohlubující se ekonomickou propast mezi bohatými a chudými a další problémy. Veselý v závěru svého textu varoval, že řešit tyto problémy nebude snadné, ale pokud se o to tradiční politici alespoň nepokusí, zůstanou odtrženi od svých spoluobčanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…