Babiš bude o koronavirových opatřeních jednat opět s opozicí

26.03.2020 6:22

Premiér Andrej Babiš (ANO) bude dnes o opatřeních přijatých kvůli koronavirové epidemii prostřednictvím videokonference diskutovat s předsedy opozičních stran. V úterý ho ve Sněmovně při schvalování zákonů přijatých v legislativní nouzi vyzvali k větší komunikaci s veřejností. Chybí jim hlavně strategie pro nastartování ekonomiky pro chvíli, kdy se uvolní restriktivní opatření.

Babiš bude o koronavirových opatřeních jednat opět s opozicí
Foto: reprofoto: ČT24
Popisek: Andrej Babiš ve vysílání ČT24.

Někteří opoziční lídři budou chtít od Babiše slyšet také vysvětlení, zda současný legislativní režim neumožňuje podnikatelům kvůli uzavřeným provozovnám žádat o odškodnění.

S předsedou vlády se zástupci stran dohodli na každotýdenní konzultaci při prvním setkání minulý týden. Babiš v úterý opozici nabídl tři místa v Ústředním krizovém štábu, chce aby strany nominovaly politicky neangažované osoby. Očekává se, že by dnes o nominacích mohl se zástupci opozice jednat.

V Česku bylo ve středu v podvečer 1654 případů nákazy novým koronavirem. Deset lidí se dosud z nemoci COVID-19 vyléčilo, šest pacientů zemřelo.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: čtk

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Německo Němcům, cizinci ven.“ Nový hit v Německu, který by se neměl šířit. Scholz je ve varu

16:25 „Německo Němcům, cizinci ven.“ Nový hit v Německu, který by se neměl šířit. Scholz je ve varu

„Cizinci ven!“ V Německu se na kulturních akcích znovu ozývají výkřiky, které otřásaly německou spol…