Babiš bude sněmovně vysvětlovat svou dluhopisovou kauzu

28.04.2017 6:08

Poslanci budou dnes schvalovat vyšší nemocenskou při delším onemocnění, zpřísnění podmínek podnikání v pohřebnictví a změny ve vydávání řidičských průkazů. V úvodním kole by mohli posoudit vládní novelu, která usiluje o zvýšení bezpečnost internetových plateb, píše ČTK.

Babiš bude sněmovně vysvětlovat svou dluhopisovou kauzu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pokračovala řádná schůze sněmovny. Poslanci měli projednat zákon o univerzitních nemocnicích a poslaneckou předlohu o státních svátcích

Vicepremiér Andrej Babiš (ANO) by měl dnes také Sněmovně vysvětlit své transakce s korunovými dluhopisy firmy Agrofert. Ve čtvrtek uvedl, že písemné vysvětlení dnes předá předsedovi dolní komory Janu Hamáčkovi (ČSSD).

Vyšší nemocenská by se mohla dostat do vládní předlohy, jež má podnikatelům zjednodušit administrativu spojenou s placením odvodů. Zatímco nyní dostávají zaměstnanci z pojištění od 15. dne nemoci 60 procent příslušného vyměřovacího základu, nově by od 31. dne nemoci měla dávka vzrůst o šest procentních bodů a od 61. dne na 72 procent.

Novela o pohřebnictví předpokládá, že noví podnikatelé v oboru budou muset skládat zkoušku a mít praxi v oboru. Norma také posiluje kontrolu a upravuje sankce. U řidičských průkazů spočívá navrhovaná změna v tom, že lidé by mohli žádat o jeho vydání nebo výměnu na jakémkoli úřadu obce s rozšířenou působností, nejen v místě trvalého bydliště jako nyní. K žádosti by už navíc nepřikládali papírovou fotografii.

Dneškem dubnová schůze Sněmovny skončí. Na další by se poslanci měli sejít v polovině května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…