Babiš čelí kritice z vlastních řad. S takovým vedením dostaneme nařezáno, zoufá si jeho poslanec

01.03.2015 12:29

V hnutí ANO se pomalu projevují důsledky v sobotu proběhnuvší volby místopředsedů hnutí. Poslanec Ivan Pilný své spolustraníky v rozhovoru pro Aktuálně.cz varoval, že za takto navolené předsednictvo dostane ANO "nařezáno". Ale paní Radmila Kleslová je prý šikovná a zkrátka si to uměla zařídit. Vysvětlil také, proč se Babiše nikdo na nic neptal.

Babiš čelí kritice z vlastních řad. S takovým vedením dostaneme nařezáno, zoufá si jeho poslanec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Pilný, lídr ANO za Královéhradecký kraj

Andrej Babiš už ví, koho bude mít ve vedení ANO k ruce. Mimo prvního místopředsedy Jaroslava Faltýnka to bude ještě brněnský primátor Petr Vokřál, šéfka ANO v Praze Radmila Kleslová a místopředsedkyně sněmovny Jaroslava Jermanová. A čtvrtým místopředsedou se stal Jan Volný. V takové skupině by prý Pilný ani být nechtěl, byť to v žádném případě neznamená, že by házel ručník do ringu. Ve sněmovně bude pracovat dál.

Rozhodně to také neznamená, že se ANO tímto sněmem uzavřelo novým lidem. "Určitě budeme dál přijímat nové členy i je vylučovat. Paní Kleslová je šikovná ženská, která si to prostě zařídila," podotýká "rebel". Dal tím jasně najevo, že v zákulisí zafungovaly dohody, které známe ze starých politických stran. Za to prý hnutí dostane slušnou "čočku", ale co se dá dělat, volby byly tajné.

Pilného prý mrzelo, že se do nejužšího vedení hnutí nedostali Martin Stropnický či Richard Brabec, neboť to jsou lidé tzv. jeho krevní skupiny.

Z úst Pilného také zaznělo, proč se vlastně Babiše na sněmu nikdo na nic neptal. "Andrej Babiš se v médiích prezentuje dost a nemělo cenu se ho na něco ptát," osvětlil situaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…