Babiš cementuje své vedení nad úplně všemi. Komunisté drtí TOP 09. A Okamura...

15.05.2014 12:02

Nejnovější volební model společnosti SANEP potvrzuje bezpečné vedení hnutí ANO, ačkoliv ČSSD se prý již podařilo zastavit sešup. Dále můžeme sledovat opevňování komunistů a TOP 09 a přetrvávající mírný náskok KDU- ČSL a hnutí Úsvit před ODS.

Babiš cementuje své vedení nad úplně všemi. Komunisté drtí TOP 09. A Okamura...
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Babiš na akci hovořil mimo jiné o tom, jak shání peníze jako ministr financí

Babišovo hnutí se ziskem rovných 25 procent s přehledem udržuje vedení v žebříčku politických stran. Následuje ČSSD, která si v květnu připsala 20,2 procenta. S téměř patnácti procenty je sledují komunisté a 10,9 procenta od respondentů získala TOP 09.

Hnutí ANO udržuje svá čísla z předchozích měsíců a ČSSD se podle agentury podařilo zastavit pokles preferencí, který trval již od podzimu, kdy se straně nepodařilo podle představ uspět ve sněmovních volbách. Komunisté se s 14,9 % drží na pozicích kolem patnácti procent. Rovněž TOP 09 vykazuje trvale zisky kolem jedenácti procent, oproti minulému měsíci si polepšila o jednu desetinu.

Celý průzkum ZDE.

Následují tři strany, pohybující se těsně nad hranicí vstupu do Poslanecké sněmovny. Nejlépe si vedou lidovci s 6,3 procenty, ovšem náskok na hnutí Úsvit s 5,9 a ODS s 5,4 % se pohybuje v rámci statistické chyby. Všechny tři strany se drží zhruba na číslech, kterých dosahovaly i v předchozích měsících.

„Pod čarou“ je novinkou překonání tříprocentní hranice Českou pirátskou stranou. Ještě lépe si však s 3,2 procenty vedla Strana zelených.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…