Babiš chce do vlády, nebojí se střetu s prezidentem. Jourová možná předsedkyní sněmovny

20.11.2013 9:20

Předsedkyní sněmovny by se mohla stát místopředsedkyně hnutí ANO Věra Jourová, místopředsedy pak za ČSSD Lubomír Zaorálek a Jan Hamáček, za TOP 09 Miroslav Kalousek, za KSČM Vojtěch Filip a za KDU-ČSL buď předseda strany Pavel Bělobrádek nebo místopředseda Marian Jurečka. Uvedl to deník Právo s tím, že vše ještě není definitivně rozhodnuto. Jisté prý je jen to, že svého zástupce ve vedení sněmovny nebude mít ODS a hnutí Úsvit. Pokud by měla sněmovna jen čtyři místopředsedy, pak by také ČSSD měla jen jednoho zástupce v jejím vedení.

Babiš chce do vlády, nebojí se střetu s prezidentem. Jourová možná předsedkyní sněmovny
Foto: Hans Štembera
Popisek: 1. místopředsedkyně hnutí ANO Věra Jourová

Zatím není podle listu dohodnuto ani to, kolik výborů bude sněmovna mít. Deník se odvolává na kuloární informace, podle nichž chce získat Andrej Babiš post ve vládě, i za cenu, že tím bude riskovat střet s prezidentem Milošem Zemanem. Místopředsedkyně ANO Věra Jourová by pak měla zastávat post předsedkyně sněmovny. ČSSD se s tím prý smíří, ale bude za to chtít dva místopředsedy sněmovny.

Předsedu komunistů Filipa už na funkci do vedení sněmovny nominoval stranický výkonný výbor. Zda lidovci vyšlou na post místopředsedy svého šéfa Bělobrádka, nebo místopředsedu Jurečku, se zatím nerozhodlo.

Bez šancí získat post ve vedení dolní parlamentní komory je podle listu ODS i hnutí Úsvit Tomia Okamury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…