Babiš chce nabídnout před Vánoci antigenní testy zdarma

24.11.2020 12:03

Premiér Andrej Babiš (ANO) by si přál, aby stát umožnil deset dní až týden před Vánoci všem občanům dobrovolně a zdarma podstoupit antigenní test na covid-19. Uvedl to při dnešním slavnostním zahájení velitelského shromáždění náčelníka generálního štábu. Armádě při té příležitosti poděkoval za klíčovou roli při zvládání koronavirové epidemie.

Babiš chce nabídnout před Vánoci antigenní testy zdarma
Foto: Repro Facebook Andreje Babiše
Popisek: Premiér Andrej Babiš (ANO)

Očekává, že vláda vojáky při případném antigenním testování znovu osloví.

Babiš o testech mluvil v souvislosti se strategií antigenního testování. Považuje za nutné, aby ji ministerstvo zdravotnictví předložilo co nejdříve. „Byl bych velice rád, abychom tuto výzvu zvládli do Vánoc, abychom umožnili všem občanům aspoň týden nebo deset dní před Vánoci se nechat dobrovolně a zdarma testovat antigenními testy,“ uvedl Babiš.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) by mohl strategii opakovaného testování vytypovaných skupin obyvatel na covid-19 představit ve středu. „Záměr je takový, že by měly být vytypované skupiny pro opakované testování antigenními testy,“ uvedl o víkendu v pořadu Partie televize Prima. Výsledek antigenního testu je znám po provedení výtěru z nosu zhruba do 15 minut. Vyšetření je levnější, ale méně spolehlivé než běžné testování.

Babiš řekl, že lidé by mohli projekt antigenního testování před Vánoci ocenit. „Doufejme, že se dostaneme podle toho protiepidemického systému do pásma tři. A když bude možné, aby se setkávalo víc lidí podle toho pásma, lidé by mohli ocenit, kdyby toto stát zrealizoval. Tady vás znovu oslovíme,“ řekl vojákům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…