Babiš chce vládnout, aby nemusel do vězení, píše slovenský list

08.09.2017 9:51

Předseda ANO Andrej Babiš mohl sám hlasovat pro své zbavení imunity, protože věděl, že o ni stejně přijde. Hlavně má ovšem spočteno, že hlasování současné Sněmovny, která ho vydala k trestnímu stíhání za celkem zjevný dotační podvod, má jen dočasný význam a že nejlepší šanci vyhnout se vězení nemá před soudem, ale tím, že na soud nakonec ani nedojde. Napsal to dnes slovenský list Denník N. Zprávu převzala ČTK.

Babiš chce vládnout, aby nemusel do vězení, píše slovenský list
Foto: Hans Štembera
Popisek: Noviny, ilustrační foto

„Do voleb se o jeho případu nerozhodne a do nového Parlamentu bude opět zvolen. Tím se jeho imunita obnoví a řízení proti němu se zastaví do dalšího hlasování již nového Parlamentu o opětovném zrušení imunity,“ uvedl deník.

Podle listu, pokud bude mít Babiš štěstí, politické a parlamentní poměry v Česku se mezitím radikálně změní a k trestnímu stíhání vydán již nebude. „K tomu potřebuje, aby jeho hnutí vyhrálo volby tak, aby bez něj nešlo sestavit žádnou vládu, nebo aby mohl koalici sám sestavovat s pomocí krajní pravice a levice – strany dnes kovaného českého nacionalisty Tomia Okamury a komunistů,“ napsal list. Za jinou možnost označil skutečnost, že by Babiš přiměl ke změně názoru některou z demokratických stran, které se nyní tváří, že je pro ně vládnutí spolu s obviněným šéfem hnutí ANO nepředstavitelné.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Všichni mají podle komentátora jasno v tom, že Babišovo ANO není standardní strana, ale osobní majetek tohoto oligarchy. „Standardní strana by podobný problém vyřešila tím, že by obviněného lídra vyměnila za jiného. V případě jediného majitele to ovšem nejde,“ napsal list, podle kterého ANO existuje a může vstoupit do vlády jen s Babišem v čele; bez něj strana a její ostatní politici nejsou ničím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…