Babiš daleko vpředu, oba nástupci Úsvitu těsně pod čarou. Zde jsou nejnovější nálady voličů

06.12.2015 15:04

Pokud by se nyní konaly volby do Poslanecké sněmovny, vyhrálo by hnutí ANO. Druhá ČSSD by měla o téměř deset procent méně. Ukázal to volební model společnosti TNS-Aisa pro Českou televizi.

Babiš daleko vpředu, oba nástupci Úsvitu těsně pod čarou. Zde jsou nejnovější nálady voličů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební zákon, ilustrační foto

ANO by podle tohoto volebního modelu získalo 29 procent, sociální demokraté 19,5 procenta. Bronzovou příčku by obsadili komunisté s 9,5 procenty, čtvrtá by byla TOP 09 s devíti procenty hlasů, následovali by je občanští demokraté s osmi procenty a lidovci se sedmi procenty.

Podle průzkumu by se do Sněmovny nedostala strana Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury, která získala čtyři procenta stejně jako původní Okamurova strana Úsvit. Před branami Sněmovny by zůstali i Zelení s 2,5 procenty či Svobodní s dvěma procenty.

Na kompletní volební model se podívejte ZDE

Do Sněmovny by se tak dostalo 76 poslanců za Babišovo ANO, 51 sociálních demokratů, 23 komunistů, 22 zástupců by bylo z TOP 09, 16 od občanských demokratů a 12 lidovců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…