Babiš dnes představí plány ministerstva financí na následující dva roky

08.04.2016 6:08

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) dnes na tiskové konferenci představí plány a priority ministerstva financí na další dva roky. Zároveň úřad dnes vydá bilanční brožuru ke dvěma letům Babiše v čele ministerstva. Konference se zúčastní i všichni odborní náměstci ministra financí.

Babiš dnes představí plány ministerstva financí na následující dva roky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Na konci ledna MF na dotaz ČTK uvedlo, že za uplynulé dva roky považuje za úspěch především zlepšení výběru daní a činnosti finanční správy nebo snižování dluhu. Opozice naopak tehdy hovořila o chaotickém řízení daňové správy, zhoršení stavu veřejných financí a rezignaci na řešení dlouhodobých problémů, jako je například stárnutí populace.

MF dále na konci ledna uvedlo, že za poslední dva roky předložilo rekordní počet klíčových zákonů, stejně jako provedlo opatření v oblasti zlepšení fungování daňové správy nebo nakládání s majetkem státu. Úřad rovněž připomněl snižování dluhu, zlepšení daňových příjmů a snahu prosazovat tuto agendu na úrovni EU nebo boj proti hazardu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…