Babiš dnes představí zákon o hazardu, očekává se zpřísnění

09.10.2014 6:03

Ministerstvo financí na dnešní celodenní konferenci představí nový zákon o hazardních hrách. Odborná veřejnost očekává, že výrazně zpřísní podmínky pro provoz hracích automatů, naopak legalizace by se měl dočkat internetový hazard.

Babiš dnes představí zákon o hazardu, očekává se zpřísnění
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hrací automaty

Resort jakékoliv podrobnosti nového zákona úzkostlivě tají, nicméně nové normě přikládá velký význam. To dokládá mimo jiné to, že zákon bude dnes představovat přímo ministr financí Andrej Babiš (ANO).

Přípravu zákona provází také zvýšený lobbing představitelů hazardních společností a asociací. Například provozovatelé kurzového sázení prosazují různou míru zdanění pro jednotlivé typy hazardu. Změna sazby daně podle evropského průměru prý rozpočtu přinese miliardy korun navíc. Provozovatelé loterijních systémů naopak konkurenci obviňují z toho, že chce ovládnout trh online kasin.

Hazard v Česku je velmi lukrativní byznys. Podle statistik Ministerstva financí Češi loni vsadili 123,9 miliardy korun. Nejvíce z toho, 51,4 miliardy korun, připadlo na interaktivní videoloterijní terminály. Z celkové výše prosázených sázek se hráčům na výhrách vrátilo 95,3 miliardy korun, reálně tak sázkaři a gambleři přišli o 28,6 miliardy korun. Jen ve videoloterijních terminálech zůstalo přes 14 miliard korun. Do veřejných rozpočtů hazardní firmy loni odvedly kolem osmi miliard korun.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…