Babiš hájí zájmy Agrofertu a ještě je k tomu trapný, rozepsal se Paroubek

30.09.2014 19:23

Expremiér a předseda strany Lev 21 Jiří Paroubek považuje za trapné, že ministr financí Andrej Babiš nechce České poště poskytnout dotace ze státního rozpočtu. Trapnost na celé věci podle něj podtrhuje fakt, že šéf státní kasy odmítá zavést opatření, jež by poškodila zájmy Agrofertu.

Babiš hájí zájmy Agrofertu a ještě je k tomu trapný, rozepsal se Paroubek
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Ministr financí Andrej Babiš včera oznámil, že se Českou poštu penězi ze státního rozpočtu dotovat nechystá, a dodal, že v dohledné době nehodlá zavést sektorovou daň, pomocí níž by stát získával více peněz z příjmů právnických osob.  

Podle Paroubka Babišovo rozhodnutí povede k tomu, že Česká pošta chybějících šest set milionů v rozpočtu bude zřejmě nucena účtovat svým zákazníkům v podobě zvýšených cen poplatků za služby. Oproti tomu velkým korporacím údajně zůstanou na účtech desítky miliard korun jako „oligopolní renta“.

Celý komentář Jiřího Paroubka k přečtení ZDE

„Pokud jde o Babišův postoj k sektorové dani, hájí jím také své zájmy. Tedy zájmy firem sdružených ve skupině Agrofertu. Myslím, že nenajít v takové situaci ve státním rozpočtu 600 milionů korun pro Českou poštu, je trapné,“ myslí si předseda strany Lev 21 Jiří Paroubek.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …