Babiš hraje o 20 miliard. Novinář Best píše o velké finanční ráně, která ministrovi hrozí

21.05.2015 21:11

Novinář Erik Best si na svém webu The Fleet Sheet dobírá ministra financí Andreje Babiše (ANO). Byznys s biopalivy je pro něj natolik významný, že se v něm sváří hned několik rolí a nakonec vyhrává ta podnikatelská, přece jen jde o 20 miliard korun, a to ani pro Babiše není málo.

Babiš hraje o 20 miliard. Novinář Best píše o velké finanční ráně, která ministrovi hrozí
Foto: Petr Merta
Popisek: Americký novinář Erik Best

„Biopaliva vynášejí Andreji Babišovi ročně 20 miliard korun. To je 12 % jeho celkových tržeb z Agrofertu,“ píše hned na úvod Best. A těchto peněz se Babišovi ne úplně snadno vzdává. Ačkoli se navenek tváří, že je proti daňovému zvýhodňování biopaliv, ale ve sněmovně raději nehlasuje, protože je ve střetu zájmů, jako miliardář si dokáže spočítat, co ztrácí. „Koneckonců má povinnosti řádného hospodáře vůči dalším stránkám své osobnosti,“ pokračuje Best.

Novinář nabízí hned dva pohledy na toto konání. Buď je to tak, že se Babiš cítí velmi jistý v kramflecích, protože své zisky může zaštiťovat nařízeními z Bruselu, nebo tuší, že tento finanční příjem může rychle vyschnout, a snaží se získat, co se dá.

  • Celý text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…