Babiš jako Igráček Estébáček. Sociální sítí letí nová fotokoláž

23.10.2013 18:14

V předvolební kampani se objevila také hračka Igráček. Na sociálních sítích se podle serveru iDnes.cz rozšířil obrázek s panáčkem Estébáčkem, který má pod sebou značku hnutí ANO. Recesisté tak poukazují na minulost lídra strany - podnikatele Andreje Babiše, který čeká na rozhodnutí bratislavského soudu, zda byl agentem StB.

Babiš jako Igráček Estébáček. Sociální sítí letí nová fotokoláž
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Použití Igráčka pro politické účely se ale nelíbí výrobci, který nyní zvažuje právní kroky. V obrázku je text: „Protože si Češi rádi hrají, nechali jsme pro naše voliče vyrobit malý dárek“. Vedle něj stojí panáček Estébáček s rudou hvězdou na tmavé uniformě. V ruce třímá obušek s dopravní plácačkou a před ním leží pistole.

Další útok proti hnutí ANO

Babiš odmítá, že by v minulosti spolupracoval s StB, a proto se v Bratislavě soudí. Tamější Ústav paměti národa ovšem tvrdí, že podle důkazů Babiš s StB spolupracoval pod krycím jménem Bureš a donášel dokonce na svého kolegu.

Hnutí ANO nechce obrázek dále řešit a mluvčí Radka Burketová to označila za antikampaň. Poukazuje na řadu dalších útoků, které se s vrcholící předvolební kampaní objevily.

Je to nemorální a nečestný útok, zlobí se výrobce Igráčka

Výrobce Igráčka ale s takovým použitím známé dětské hračky nesouhlasí. „Je to nemorální a nečestný útok za pomoci zdánlivě našeho produktu. Považujeme to za zneužití ochranné známky a poškození dobrého jména naší firmy," míní Miroslav Kotík, jednatel firmy Efko.

Kotík naznačil, že má signál, podle něhož za zneužitím postavičky stojí lidé z politických kruhů a nejedná se tedy o obvyklou lidovou tvořivost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…