Babiš jde prý znovu po Němečkovi

02.07.2016 13:54

Andrej Babiš se obrátil na policii, aby znovu a důkladně prošetřila koupi přístroje CyberKnife ostravskou nemocnicí. Informuje o tom server Svobodné fórum.

Babiš jde prý znovu po Němečkovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Server připomíná, že trestní oznámení kvůli údajně předraženému nákupu přístroje CyberKnife, který do ostravské nemocnice pořídil tehdejší ředitel Svatopluk Němeček, podalo Ministerstvo financí už na podzim roku 2014.

Celý text je ZDE

Přístroj CyberKnife pořídila nemocnice na severu Moravy za téměř 200 milionů korun. Když si v současnosti chtěla Ústřední vojenská nemocnice pořídit podobný, jen o 60 milionů bez DPH levnější, přístrojová komise Němečkova ministerstva návrh zamítla.

Z toho si Andrej Babiš vydedukoval, že ostravský nákup byl předražený a na svého kolegu ve vládě posílá policii. „Je zřejmé, že rozdíl je významný a těžko vysvětlitelný. Potvrzuje se tak podezření, že přístroj do Fakultní nemocnice Ostrava byl předražený,“ vysvětlil ministr financí serveru Aktuálně.cz své jednání.

Svobodné fórum ale upozorňuje, že podle některých odborníků se jedná o dva rozdílné typy CyberKnifu a proto je cenový rozdíl logický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…