Babiš je Karel IV.! A ty seš magor, začali se mlátit lidé kvůli Čapímu hnízdu. A pak zasáhl sám velký Andrej...

14.08.2017 9:02

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš se před volbami dostal do problémů. Policie ve čtvrtek požádala Poslaneckou sněmovnu o jeho vydání k trestnímu stíhání ve věci dotačního podvodu na Farmu Čapí hnízdo. Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat, mnozí si však myslí, že Babiš situace dokáže využít a udělat ze sebe mučedníka.

Babiš je Karel IV.! A ty seš magor, začali se mlátit lidé kvůli Čapímu hnízdu. A pak zasáhl sám velký Andrej...
Foto: David Hora
Popisek: Andrej Babiš

„Vůbec mě to nepřekvapuje. Čekal jsem, že mě budou chtít před volbami dostat na čemkoli. Je to politický boj, nic jiného,“ zareagoval Babiš krátce poté, co se zprávy o žádosti o jeho vydání objevily. 

„Po Praze jsem od ledna 2016 slýchal, že se to na mě připravuje. Je to dlouhodobě promyšlená akce. Napřed přišlo anonymní trestní oznámení a slyšel jsem, že zadání bylo, aby mě trestně stíhali nejpozději v dubnu 2017. Dokonce o tom mluvili poslanci ve Sněmovně. Dostal to na starost ten ‚správný policajt‘, Pavel Nevtípil, který figuroval v kauze, kdy kmotři ukradli Vladimíru Sittovi firmu Neograph. 23. 7. 2017 jsem byl na výslechu a na můj dotaz ohledně mého postavení mi policista odpověděl, že jsem v této pseudokauze svědek,“ uvedl Babiš na svém facebookovém profilu. Podle něj je to celé zmanipulované.

Anketa

Jsou v Čechách pedofilové utlačovaní, jak tvrdí aktivistka Marie Feryna?

hlasovalo: 5545 lidí

„Jde jenom o politický boj, nikoli o korupční skandál, jak se z toho někdo snaží dělat. Je to poslední zoufalý pokus zkorumpovaného systému mě zlikvidovat a dlouhodobě plánovanou akcí mě kriminalizovat a zabránit mi kandidovat ve volbách v říjnu 2017,“ uzavřel Babiš.

O den později pak Babiš sdílel článek ze Seznamu Zprávy. Super, že Seznam Zprávy napadlo zeptat se konečně druhý den i mě. Na to, co říkám na absurdní situaci, že mě dva měsíce před volbami politicky obviní,“ uvedl. I v něm opakoval to, že se domnívá, že jde o snahu ovlivnit volby.

Rozhovor najdete ZDE.

Na svém profilu na síti Facebook se pak Babiš dočkal především podpory. Jedna z uživatelek jej dokonce nazvala Karlem IV., a to poté, co se za svůj podporující příspěvek dočkala označení magor.

Na některé podpůrné příspěvky pak sám Babiš reagoval, a to útoky na současnou politickou scénu. „Ona ta akce sice je okatá, ale kluci a holky z tradičních politických stran už to mají nacvičené a ovládají tyhle špinavé techniky fakt dobře. Já mám svědomí čisté. Takže uvidíme, jaký bude mít tahle šaškárna vývoj,“ napsal mimo jiné Babiš.

„Proč mám dojem, že tady nějakej StBáckej práskač fňuká jak pětiletý dítě?“ zaznělo však také v reakci na Babišova slova. Jiní upozorňovali na to, jakým způsobem Babiš dotaci získal.

Celý příspěvek Andreje Babiše:

Vůbec mě to nepřekvapuje. Čekal jsem, že mě budou chtít před volbami dostat na čemkoli. Je to politický boj, nic jiného.

Po Praze jsem od ledna 2016 slýchal, že se to na mě připravuje. Je to dlouhodobě promyšlená akce. Napřed přišlo anonymní trestní oznámení a slyšel jsem, že zadání bylo, aby mě trestně stíhali nejpozději v dubnu 2017. Dokonce o tom mluvili poslanci ve Sněmovně. Dostal to na starost ten "správný policajt", Pavel Nevtípil, který figuroval v kauze, kdy kmotři ukradli Vladimíru Sittovi firmu Neograph. 23.7. 2017 jsem byl na výslechu a na můj dotaz ohledně mého postavení mi policista odpověděl, že jsem v teto pseudokauze svědek!

Je to celé zmanipulované, trestní stíhání potřebovali načasovat před volbami, ve kterých jde o všechno. Protože buď tady budou dál ti tradiční politici, nebo naši zemi povedou zodpovědní a nezkorumpovatelní lidé.

Čapí hnízdo je projekt z roku 2008. Proč to nikdo nezkoumal téměř 10 let a najednou, když jsem v politice, se na to podávají účelová trestní oznámení a policie to šetří?

Ten projekt byl x-krát kontrolován, za hejtmanů Bendla a Ratha i za ministra financí Kalouska. Nikdy nebylo kontrolními orgány konstatováno pochybení v udělení dotace.

Nikdo z toho projektu neměl žádný profit, nebyla tam žádná korupce, naopak je to dlouhodobě ztrátový projekt, který slouží veřejnosti.

Jde jenom o politický boj, nikoli o korupční skandál, jak se z toho někdo snaží dělat. Je to poslední zoufalý pokus zkorumpovaného systému mě zlikvidovat a dlouhodobě plánovanou akcí mě kriminalizovat a zabránit mi kandidovat ve volbách v říjnu 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…