Babiš je nezodpovědný flákač. To není urážka, to je definice. Stydíte se za něj aspoň? Kalousek se ve sněmovně rozjel, že ho ani Gazdík nezastavil

27.10.2015 22:13

Sněmovna dnes ukázala, jaké to je, když absentuje ministr financí Andrej Babiš (ANO), který je prý na dovolené v Dubaji. Natahovala totiž pět hodin projednávání školského zákona, poté se poslanci dlouho dohadovali o tom, zda si dva následující body vyřadí z programu, aby se mohli dostat k mimořádné schůzi o vyšším zdanění hazardu... A nakonec? Hazard začali sice projednávat, ovšem museli si k tomu schůzi "natáhnout". Miroslav Kalousek si k tomu neodpustil poznámku o "nezodpovědném flákači" Babišovi.

Babiš je nezodpovědný flákač. To není urážka, to je definice. Stydíte se za něj aspoň? Kalousek se ve sněmovně rozjel, že ho ani Gazdík nezastavil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přimíchávání biopaliv ano, ale úlevy na dani nikoli, prosazuje Miroslav kalousek

To, co se dnes ve Sněmovně odehrávalo, by měla trpělivost poslouchat jen ta nejsilnější nátura. Poslanci se totiž právě na dnešek výjimečně sešli, aby projednali normy, které nestihli projednat minulý týden, a také chtěli při mimořádné schůzi odhlasovat vyšší zdanění hazardu. Jako první bod projednávali školský zákon. O normě ale hlasovali až po téměř pěti hodinách, a tak se pak báli, že už nebudou mít čas pro mimořádnou schůzi. Proto si prohlasovali, že si dva následující body - změnu v podpoře sportu a zpřísnění církevního zákona - vyřadí z programu.

Změna se však pranic nelíbila opozici. Proti tomu důrazně protestoval například předseda poslanecké frakce TOP 09/STAN Miroslav Kalousek, který mimo jiné upozornil, že podpora sportu je úzce propojená s předchozí školskou novelou, a zmínil, že Sněmovna vyřadila body, na nichž se dohodla, že dnes opravdu projedná. A hazard se podle něj nemohl projednat v pátek, protože ministr financí je "nezodpovědný flákač".

Poznámku o Babišovi učinil hlavně proto, že dnes někteří poslanci silně dávali najevo, že hnutí ANO požádalo o mimořádnou schůzi k hazardu, jenže namísto toho, aby ministr financí Babiš seděl ve Sněmovně, tak odjel s dětmi na dovolenou do Dubaje.

„Promiňte, nezodpovědný flákač je v tomto případě definice, nikoliv urážka,“ zmínil ještě Kalousek po napomenutí místopředsedy Sněmovny Petra Gazdíka (TOP 09/STAN) stran toho, že by se měl vyhnout urážek.

Poslanci se následně po dlouhých hádkách a přestávkách pro jednání poslaneckých klubů dohodli na tom, že si do pořadu schůze zařadí opětovně alespoň novelu zákona o církvích a náboženských společnostech. K tomu ale měl připomínku zase Kalousek.

Máte z něj asi hrůzu!

„Mám radost, že byl učiněn alespoň půlkrok k dohodě... Je ale vidět z vaší reakce, jak si ceníte podpory sportu a jak strašnou hrůzu máte z nepřítomnosti absentéra,“ sdělil svým kolegům ironicky a zdůraznill, že to vše jeho kolegy "bude bolet", protože nejsou schopni dodržovat dodody.

„Asi je úmysl dnes mimořádnou schůzi vůbec nezačít,“ označil celý ten chumel dohadů a potyček šéf poslanců ČSSD Roman Sklenák.

Nakonec ale mimořádná schůze přece jen začala. Předtím si poslanci odhlasovali, že budou jednat po 19. a případně i po 21. hodině.

„Všichni víme, že jediný důvod, proč byla svolána tato mimořádná schůze, je to, že to pan ministr financí nestihl dodat do Poslanecké sněmovny tak, aby to mohlo být projednáno v pátek, pokud by byl schopen pracovat tak, jak se předpokládá... On není schopen pracovat profesionálně a jeho návrh přišel pozdě,“ zdůraznil k tomu Kalousek a zopakoval, jak je Andrej Babiš nezodpovědný, když odcestoval do Dubaje, přestože dnes měl ve Sněmovně jako předkladatel normy být.

„Umíte se za něj někdy stydět, když už mu to jako podřízení musíte trpět?“ otázal se koalice a také Babiše plísnil za to, že nebude zítra přítomen na Pražském hradě u příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu. Asi je mu to fuk a opovrhuje tradicemi českého státu.

"Je to docela alarmující, odporné, a to, čeho je mi nejvíce líto není morálka pana Babiše, tomu je to fuk. Ten si svoje zkasíruje. Toho, čeho mi je líto jsou vážení kolegové z hnutí ANO vaše minimální nároky na vaši vlastní sebeúctu," dodal.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…