Babiš již navrhl Zemanovi Petříčka na post ministra zahraničí

29.09.2018 8:27

Premiér Andrej Babiš (ANO) již oficiálně navrhl prezidentu Miloši Zemanovi na post ministra zahraničních věcí kandidáta koaliční ČSSD Tomáše Petříčka. Premiér předpokládá, že prezident Petříčka do funkce jmenuje. Babiš to dnes řekl České televizi. Sociální demokracie původně navrhla na šéfa diplomacie svého europoslance Miroslava Pocheho. Prezident tuto nominaci odmítl. Představitelé ČSSD poté několikrát zopakovali, že na nominaci trvají.

Babiš již navrhl Zemanovi Petříčka na post ministra zahraničí
Foto: Repro XTV
Popisek: Andrej Babiš v pořadu X Talk

„Myslím si, že je potřebné, abychom to měli za sebou a aby ta vláda byla kompletní,“ řekl Babiš ČT. Premiér se s Petříčkem sejde v úterý, poté se Babiš setká i s prezidentem.

Prezident řekl ve středu, že Petříček má slušné kvalifikační předpoklady pro tuto funkci; mohou být důležitější než jeho vazba na Pocheho. Zeman také uvedl, že o tom, zda Petříčka ministrem skutečně jmenuje, se rozhodne po schůzce s ním. Petříček byl v minulosti asistentem Pocheho v Evropském parlamentu, od srpna je politickým náměstkem ministra zahraničí. Ministerstvo dočasně vede předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…