Babiš koupil noviny a velké rádio. Další významný mediální přesun se prý už dohaduje

18.03.2014 10:09

Čeští miliardáři se rozhlížejí na mediálním trhu po rádiích. Podle informací deníku MF Dnes je zajímají tuzemská komerční rádia. Největší zájem je prý o celoplošné stanice Evropa 2 a Frekvence 1 francouzské skupiny Lagardere. Podle deníku je nejdále ve svých plánech podnikatel Daniel Křetínský.

Babiš koupil noviny a velké rádio. Další významný mediální přesun se prý už dohaduje
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

Tiskový trh si miliardáři už rozdělili a nyní se zajímají o komerční rádia. MF Dnes píše, že v jejich hledáčku jsou zejména stanice francouzské skupiny Lagardère. Ta v Česku provozuje celoplošné stanice Evropa 2 a Frekvence 1 a zároveň vlastní obchodní zastoupení Regie Radio Music.

Podle zjištění MF Dnes by firma Lagardère Active ČR, která rádia provozuje, mohla být za určitých podmínek na prodej. Nejdále v jednání prý je podnikatel Daniel Křetínský (nový spolumajitel společnosti Ringier Axel Springer, která vydává Blesk).

Ovšem konkrétní oficiální nabídku nepotvrdila ani jedna ze zainteresovaných stran. „Obecně je na prodej všechno, vždy záleží na ceně. Ale já o ničem nevím, jde jen o spekulace,“ řekl MF Dnes Michel Fleischmann, současný prezident rádií Lagardère v Česku.

Je to strategický trh

Nákup médií ve velkém odstartoval Andrej Babiš, šéf hnutí ANO a také ministr financí. Ten ke svému vydavatelství MAFRA získal v závěru loňského roku také nejposlouchanější celoplošné Rádio Impuls. MF Dnes uvádí, že i Impuls prodává reklamu přes Regie Radio Music. Právě model společného obchodního zastoupení může být v novém rozložení sil prý v ohrožení.

Na celém rozhlasovém trhu se prý ročně protočí na inzerci 1,5 miliardy korun. Což oproti tiskovému nebo televiznímu trhu není mnoho. Ale jde prý o strategický trh, protože poslech rádia je v Česku stabilní a lidé je poslouchají jak v práci, tak například v autě. Podle MF Dnes však investice do rádií předznamenávají válku miliardářů o tuzemské televizní stanice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…