Babiš má nový svetr, Okamura podepsal kuchařku. Preference ale politiky nezajímají

11.07.2013 20:42

Paradoxem nazývají někteří čtenáři ParlamentníchListů.cz profily hnutí ANO a Úsvit, které se spojují se jmény Andreje Babiše a Tomia Okamury. Ačkoli oběma přiřadil nejnovější výzkum SANEPu více jak dvě procenta, ani jeden z politiků se nad výsledky nepozastavil. Dokonce je administrátoři stránek na Facebooku ani neuveřejnili.

Babiš má nový svetr, Okamura podepsal kuchařku. Preference ale politiky nezajímají
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Andrej Babiš na mítinku v Chomutově

Aktuálně tak hnutí ANO informuje svých devět tisíc fanoušků o tom, že se na profilu objevila nová fotografie Andreje Babiše. Ve svetru. "Fotka super," uvedl jeden z příznivců. "Jo, ještě koupí pár redakcí a hurá do voleb... Pak si budeme psát, co chceme a nakrademe si ještě vice," kontruje, již ne tak pozitivně, druhý. Stejné ticho po pěšině je rovněž na oficiálních stránkách ano2011.cz, kde čtenář najde maximálně tak tři dny starý článek o Zemanově vládě.

Obdobně je na tom i jindy výřečný senátor Okamura. SANEP jako první agentura zahrnula jeho partaj do měření a Okamura získal velmi silnou pozici, necelá tři procenta. Facebookovský profil Úsvitu, ale i Okamury, o číslech mlčí. Za to se lze dočíst, že každý, kdo chce, může soutěžit o podepsanou kuchařku. A stránky Hnutí Úsvit.cz? Nic.

Doplňme, že ODS ani TOP 09 nebudou mít radost, až uvidí výsledky nejnovějšího průzkumu volebních preferencí společnosti SANEP. Dlouhodobá nespokojenost s vládou Petra Nečase (ODS) vyvrcholila policejní razií na Úřadu vlády a dostala pravicové parlamentní strany na kolena. TOP 09 by nyní dohromady s ODS získaly pouze 45 mandátů, což zhruba odpovídá velikosti současného poslaneckého klubu samotné topky.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…